Friss hírek

Hamilton elárulta, miért csak 1 évre írt alá

A Forma-1 világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton elárulta, miért csak 1 évvel hosszabbította meg szerződését a Mercedes csapatával.

A brit pilóta új kontraktusát csak februárban jelentették be, a felek hónapokon át egyeztettek a folytatásról, és végül az a megállapodás született, hogy a szerződést csak 2021 végéig hosszabbítják meg.

Emiatt természetesen megindultak a találgatások Hamilton hosszabb távú jövőjével kapcsolatban, hiszen mindkét fél korábban a több évre való elköteleződés híve volt.

Hirdetés
 

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója még a bejelentéskor azt mondta, a koronavírus-járvány miatti késlekedés [a csapatfőnök és a versenyző is megfertőződött a vírussal – a szerk.] okán döntöttek úgy, hogy egy évre szerződnek – a későbbiekről pedig majd a 2021-es év nyarán döntenek.

Hamilton a döntés óta először állt a nyilvánosság elé. Elmondása szerint az elmúlt években elért eredményei miatt úgy érezte, egyáltalán nincs szükség arra, hogy már most döntsön a hosszabb távú jövőjéről.

„Először is, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elérhettem a legtöbb dolgot, amit szerettem volna mostanáig” – mondta a hétszeres F1-es bajnok a Mercedes új autójának keddi bemutatóján.

„Szóval nem feltétlenül van szükség arra, hogy túlságosan előre tervezzek. Azt gondolom, elég szokatlan időszakot élünk most meg, egyszerűen csak 1 évre szerettem volna aláírni.”

„Utána persze majd beszélhetünk arról, hogy lesz-e még több, és hozzáadunk-e még, ha kell.”

„A legfőbb prioritás 2021-re – ahogy a múltban is volt –, hogy világbajnoki címeket nyerjünk. Tavaly sokat beszéltünk az egyenlőségről és az elfogadásról. Az idei év a sokszínűség előmozdításáról szól, és arról, hogy tényleg szülessenek lépések.”

„Számomra ez áll a középpontban, de természetesen azért vagyunk, hogy győzzünk, és ezért dolgozik itt minden férfi és nő. Szóval a célom az, hogy megadjam ezt számukra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!