Friss hírek

Hamilton elárulta, miért nem írta még alá új szerződését

Újabb részleteket árult el a Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton azzal kapcsolatban, miért nem hosszabbította még meg szerződését a német istállóval.

A brit versenyző egyike azon néhány versenyzőnek a mezőnyben, akinek nincs még érvényes kontraktusa 2021-re: bár mindkét fél közös utakon folytatná, az új szerződést még nem írtak alá, Imolában pedig Lewis Hamilton még azt is meglebegtette, az sem biztos, hogy jövőre ott lesz a mezőnyben.

A hatszoros világbajnokot természetesen a Török Nagydíj helyszínén is faggatták jövőjéről: Hamilton Isztambulban azt mondta, számos kérdésre szeretne választ kapni, melyek túlmutatnak pusztán az F1-es versenyzésnél.

„Hiszitek vagy sem, még semmi sincs kőbe vésve. Nincs meg még a válaszom mindenre azzal kapcsolatban, hogy mit akarok csinálni” – mondta Hamilton.

„A szerződésem alapjai… úgy gondolom, a legjobb szerződésem van, ami a felépítését, az időbeli menedzselést illeti. Egy nagyszerű csapatot raktak körém.”

„De én mindig azt keresem, hogyan tudnánk még fejlődni. Hogyan lehetnék még hatékonyabb, hogyan tehetnék többet a partnerekért? Hogyan tudhatnám úgy pozícionálni magam, hogy többet tegyek a csapatért?”

„Azt gondolom, könnyű csak úgy aláírni egy szerződést, és úgy folytatni, hogy nem is gondolkodom azon, mi jön azután. És nagyon is tudatában vagyok annak, hogy a Mercedesszel akarom folytatni, szeretném segíteni őket ebben a küldetésben, a változás ösztönzésében.”

„Egyre zöldebbek lesznek az autóik, egyre inkább elektromosak, én pedig segíteni akarom őket ezen az úton. Szeretném segíteni őket az egyenlőség megteremtésében, mert ez a kérdés ezen a szervezeten – mint ahogy minden szervezeten – belül is jelen van. Nem tettek még eleget érte. Szóval rengeteg az egyeztetés, rengeteg mindent beszélünk át.”

Bár Hamilton imolai nyilatkozatát sokan úgy értelmezték, a brit pilóta hátat fordíthat az F1-nek az idei szezon végén, most tiszta vizet öntött a pohárba: szeretné folytatni a versenyzést.

„Szerintem ezt az egészet akkor fogjuk majd lerendezni, ha elvégeztük a dolgunkat. De ha nem akkor, akkor leginkább az év végén. De semmi sincs kőbe vésve. Jelenleg viszont nem érzem azt, hogy végeztem itt.”

„Azt gondolom, mindig vannak területek a fejlődésre. Imádom a versenyzést, imádom a kihívást. És nem hiszem, hogy ez egyhamar megváltozik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!