Friss hírek

Hamilton elárulta, miért nincs még szerződése 2021-re

Miközben Valtteri Bottas 2021-re szóló szerződését a minap bejelentette a Mercedes, a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltonnak még nincs érvényes kontraktusa a következő szezonra. A brit elárulta, miért!

Bottasszal újabb 1 éves szerződést kötött a csapat, a csütörtöki bejelentésnek megfelelően így 2021-ben is a német istállót erősíti majd.

A Mercedes nem kíván változtatni versenyzőpárosán a jövő évre, így szinte biztos, hogy Lewis Hamilton is az istállónál marad.

A címvédő mindazonáltal azt mondja, nem érzi úgy, hogy ez a megfelelő időpont szerződésének lerendezésére, hiszen a koronavírus-járvány miatt rengeteg ember veszítette el a munkáját mostanság.

„Alapvetően, hogy őszinte legyek, egyszerűen csak nem érzem azt, hogy ez a megfelelő időpont” – mondta Silverstone-ban.

„Ha belegondolunk, hogy a világon mennyi ember veszítette el a munkáját, hányan vannak munka nélkül, akkor azt gondolom, hogy nem a legfontosabb dolog most, hogy leüljünk és egy komoly szerződésről tárgyaljunk.”

Hamilton mindenesetre azt mondja, nem kérdés, hogy marad a Mercedesnél.

„Tény, hogy folytatni akarom a csapattal, és nem kerül majd nagy erőfeszítésbe az, hogy leüljünk, és rendezzük a dolgot. Viszont most egyszerűen nem érzem úgy, hogy ez egy kényelmes helyzet ehhez, szóval várunk vele egy kicsit.”

„Nem tárgyalok senki mással, és szeretném folytatni, főleg, hogy egy új fejezetbe kezdtünk a csapattal azzal kapcsolatban, hogy hogyan edukáljuk magunkat, és miket teszünk annak érdekében, hogy segítsük azt, hogy nagyobb legyen az egyenlőség.”

„Szóval nagyon izgatott vagyok, hogy mit tudunk még elérni a Mercedes-Benzzel. Úgyhogy le fogjuk rendezni majd, de nem aggódom túlzottan emiatt.”

Bottas új szerződésével kapcsolatban a brit kifejtette: örül annak, hogy marad a folytonosság az istálló háza táján.

„Azt gondolom, a folytonosság mindig jó egy csapat számára, Valtteri pedig rendkívül pozitív hatással volt a csapatra ebben az öt évben. Megbízható, és hihetetlen munkát végez a pályán. Nagyszerű csapattárs mindenki számára az istállón belül, szóval szerintem ez egy szerződéshosszabbítás afféle meghajlás azelőtt a rengeteg munka előtt, amit elvégzett” – fogalmazott a címvédő.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!