Friss hírek

Hamilton elárulta, miért rohant a versenybírókhoz Monzában

Még a vasárnapi verseny közben, a piros zászlós megszakítás során felment az Olasz Nagydíj stewardjaihoz Lewis Hamilton, hogy megtudja, miért is kapott 10 másodperces stop-and-go büntetést a futam során.

A brit pilóta a pole pozícióból vágott neki az idény 8. versenyének, ám végül csak a 7. helyen ért célba, miután a versenybírók megbüntették őt Monzában.

Hamilton ugyanis úgy hajtott be a bokszutcába, hogy azt a versenyirányítás Kevin Magnussen lerobbanó autója miatt lezárta.

A Mercedes akkor szerzett tudomást a büntetésről, amikor a futamot Charles Leclerc balesete miatt piros zászlóval félbeszakították – Hamilton pedig felment a versenybírókhoz a kényszerszünetben, hogy személyesen érdeklődjön büntetése felől.

„Visszamentem, beszéltem a csapattal, de nekik nem volt videófelvételük, és csak látni akartam, mit nem vettem észre” – mondta a világbajnoki címvédő újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak a vasárnapi verseny után.

„Esküdni mertem volna rá, hogy a bokszbejáratnál nem volt piros lámpa. Nem Michaelt [Masi] kerestem, hanem a többi versenybírót, akik a döntéseket hozzák a büntetésekről.”

„Gyorsan megmutatták nekem a belső kamerás felvételeket, és volt két jelzés, amin egy-egy X volt. Ami azt illeti, nem láttam őket, mert másfelé néztem. Aztán már nem is volt mit tenni, szóval eljöttem, visszamentem, átöltöztem, ezért egy kicsit el is késtem.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire volt nehéz kiszúrni a fényjelző paneleken a tilos jelzést, Hamilton azt mondta, nem volt tisztában azzal, hogy azokat a pálya bal oldalán helyezik el.

„Nem emlékszem arra, hogy bármikor is volt jelzés itt a bokszutca lezárására. Ami azt illeti, nem is tudtam, hogy az ott lesz a bal oldalon. Egy új tapasztalat volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!