Friss hírek

Hamilton elárulta, miért szervezett vacsorát Vettelnek

Búcsúvacsorát szervezett még csütörtökön Sebastian Vettelnek Lewis Hamilton – a Forma-1 jelenlegi mezőnyének összes tagja tiszteletét tette, a hétszeres világbajnok pedig elárulta, rengeteget nevettek az este folyamán.

Vettel a mai, abu dhabi verseny után elköszön a Forma-1-től, habár Hamilton szerint a német versenyző egy napon visszatér majd a száguldó cirkuszba. Azt a négyszeres világbajnok is elismeri, nem tudja, mennyire fog neki hiányozni a versenyzés, egy azonban biztos: szeretne több időt tölteni a családjával.

Vettelnek Lewis Hamilton szervezett egy búcsúvacsorát Abu Dhabiban, a csütörtöki eseményen pedig az F1 mezőnyének összes tagja jelen volt.

Hirdetés
 

„Nagyon fontosnak gondoltam ezt, ezért is kérdeztem meg tőlük Mexikóban, hogy nyitottak lennének-e arra, hogy mindannyian együtt vacsorázzunk, és elbúcsúztassuk Sebet” – mondta Hamilton. „Évekkel ezelőtt, Kínában vacsoráztunk utoljára együtt.”

A vacsora alkalmával Vettel egy rövid beszédet is mondott, és megköszönte az elmúlt éveket versenytársainak.

„Ez volt a legjobb este!” – mondta Hamilton. „Mindannyian rengeteget nevettünk, nagyszerű sztorikat hallottunk. Seb egy nagyszerű vezető. Kiváló beszédet mondott, próbálta átadni azt a rengeteg élményt, amiben része volt az évek során – főleg a fiatalabb srácoknak.”

Sajtóhírek szerint egyébként a vacsora után Hamilton fizette ki a számlát. Alex Albon arról is beszélt, egyáltalán nem volt kötött, hogy ki hová ül az asztalnál, egész egyszerűen érkezési sorrendben foglaltak helyet.

„Aki érkezett, az egyszerűen leült. Nicky [Latifi] és én érkeztünk először. 5 percet késtünk, mégis elsők voltunk, és 20 percet vártunk! Szóval egymás mellé ültünk le” – magyarázta a Williams pilótája. „Úgy tűnt, mindenki baráti viszonyban van. Nincsenek nagy rivalizálások, eltekintve néhánytól. De alapvetően mindannyian jól kijövünk egymással.”

„Szerintem mostanság többet is látjuk egymást, mivel több a verseny, rengeteget utazunk, és sokszor osztozunk a repülőgépeken is. Szóval sok időt töltünk együtt. Többet látjuk egymást, mint a családjaink. Szóval jó a hangulat az egész mezőnyben.”

Lando Norris, a McLaren ifjú titánja hozzátette: „Ez volt az első alkalom, hogy ilyenen részt vettem, szerintem király! Az ember a motorsport világában nő fel – nem vagy rákényszerítve, hogy ne kedveld a másikat, de nem úgy nősz fel, hogy kedvelitek egymást. Inkább ellenségként tekintesz rájuk.”

„Szóval elsőre teljesen más érzés volt ott ülni, beszélgetni mindenkivel a pályától és a versenyzéstől távol. Szóval remek volt, beszéltem néhányukkal, akikkel korábban soha.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton elárulta, miért szervezett vacsorát Vettelnek
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!