Hamilton elárulta, miért szólt oda a Mercedesnek, hogy „én megmondtam, srácok!” - F1VILÁG.HU

Hamilton elárulta, miért szólt oda a Mercedesnek, hogy „én megmondtam, srácok!”

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, „érezte”, hogy valami történni fog a múlt vasárnapi Monacói Nagydíj elején, ezért is mondta a piros zászlós megszakításkor versenymérnökének azt, hogy ‘én megmondtam, srácok’.
Lewis Hamilton (Mercedes)

A brit pilóta a Pirelli kemény keverékű abroncsaival vágott neki a 78 körös versenynek, a nyitókörben történt baleset miatt azonban piros zászlóval megszakították a futamot, ez pedig azt jelentette, hogy mindenki szabadon cserélt kereket. Emiatt a Mercedes komoly hátrányba került az ellenfelekkel szemben, hiszen nekik a közepes keverékű gumikat kellett felszerelniük autóikra.

Hamilton a verseny megszakításakor rögtön oda is szólt mérnökének, Peter Bonningtonnak, hogy ‘én megmondtam, srácok’, ezt követően pedig azt lehetett feltételezni, hogy a hétszeres világbajnok valójában elégedetlen volt csapata taktikájával, és inkább rajtolt volna a közepes gumikkal.

A verseny után azonban Hamilton tisztázta: nem ez volt a helyzet, az azonban igaz, hogy sejtette, valami történni fog a futam elején.

„Nos, azt hiszem, sokáig el kellett volna mennünk, bármelyik gumival is rajtolunk, de én a kemény keverékkel akartam rajtolni” — tette tisztába a dolgot a brit versenyző az ezzel kapcsolatos kérdésre reagálva. „Éreztem, hogy valami történni fog a verseny elején, ez pedig általában esélyt kínál arra, hogy kemény keverékre váltsunk, és elmenjünk a végéig.”

„De végül mindenki annyira lassan körözött, hogy minden gumival el lehetett menni a végéig, szóval nem jelentett különbséget.”

Hamilton végül a verseny 51. körében állt ki kerékcserére, és egy új garnitúra kemény keverékű gumit kapott. Végül az eredményen ez sem változtatott, a 7. helyen zárta a szezon nyolcadik versenyét, miközben csapattársa, George Russell az 5. pozícióban futott be. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!