Hamilton elárulta, milyenek a Mercedes fejlesztései - F1VILÁG.HU

Hamilton elárulta, milyenek a Mercedes fejlesztései

Számos újítást pályára vitt a Forma-1-es Monacói Nagydíj pénteki edzésnapján a Mercedes csapata, és bár Lewis Hamilton sajnálja, hogy továbbra is jócskán le vannak maradva az élmezőnytől, összességében úgy érzi, sikerült előrelépéseket tenniük.

A német istálló már a múlt hétvégre tervezett imolai versenyen bevetette volna idei első jelentősebb fejlesztési csomagját, az új padlólemezt, oldalszekrényeket és első felfüggesztést viszont az olaszországi futam törlése miatt csak Monte-Carlóban tudta először kipróbálni.

Mivel a szűk utcai pálya nem a legjobb terep a fejlesztések teszteléséhez, a Mercedesnek nincs könnyű dolga azok kiértékelésével kapcsolatban, Lewis Hamilton azonban azt mondja, nagyon hálás csapatának az elvégzett munkáért. A hétszeres világbajnok a 6. legjobb idővel zárta a nyitónapot, a második edzés után pedig elmondta, mit is gondol a fejlesztésekről.

 

„Alapvetően lenyűgöző napom volt, igazán élveztem a vezetést” – fogalmazott a hétszeres világbajnok. „Szerettem volna nagy köszönetet mondani mindenkinek a gyárban, mivel megtervezni, megépíteni és kifejleszteni egy autót nem könnyű dolog, mindenki rengeteg kemény munkaórát fektetett bele annak érdekében, hogy eljussunk idáig.”

„Örülök, hogy a pályán tudtunk maradni, és szerintem rengeteg adatot gyűjtöttünk. Ez nem a legjobb pálya az újítások kipróbálásához, de az autó alapvetően jónak tűnt. Kár, hogy nem vagyunk annyira közel, mint reméltük, de határozottan éreztem a fejlődést, és örülök ennek.”

„Tovább kell dolgoznunk, hogy lássuk, ki tudunk-e sajtolni még többet az autóból.”

Arra a kérdésre, hogy van-e konkrét terület, melyben a továbbfejlesztett W14-es erősebb, Hamilton így felelt: „Van, és nagyon egyértelmű számomra, hogy miért hiányzik a teljesítmény. Beszélni fogunk erről az értekezleten, összedugjuk a fejünket, és megpróbáljuk kideríteni, hogyan javulhatnánk azzal, amink van. De remélhetőleg ez egy olyan platform, amire építeni tudunk a folytatásban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!