Hamilton elárulta, számít-e még rajtbüntetésre idén - F1VILÁG.HU

Hamilton elárulta, számít-e még rajtbüntetésre idén

HIRDETÉS
Miközben a Red Bullnál biztosak benne, hogy Lewis Hamiltonra vár még egy rajtbüntetés az idei szezonban, a hétszeres világbajnok szerint a hajrában már nem lesz szüksége új motorra.
2021 Dutch Grand Prix, Thursday - LAT Images Lewis Hamilton

A brit pilóta versenyautójában a Török Nagydíjon cserélték ki a belső égésű motoregységet, és mivel ebből a komponensből már a negyedik használta fel, 10 rajthelyes büntetést kapott.

A Red Bull már korábban, Oroszországban élt a komplett erőforráscsere lehetőségével, Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója pedig a napokban azt mondta, meggyőződésük, hogy Hamiltonra vár még egy rajtbüntetés idén.

„Továbbra is meg vagyunk győződve arról, hogy Hamiltonnak szüksége lesz egy új motorra” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak, majd hozzátette, ők már nem tervezik, hogy motort cserélnek versenyautóikban a szezon végéig.

„Normál körülmények között nem lesz szükségünk további motorcserékre.”

Hamilton viszont azt mondja, amennyire ő tudja, ki fogják húzni a bajnokság végéig a meglévő erőforrásokkal.

„Úgy hiszem, erősek a motorjaink. Amennyire én tudom, remélhetőleg elmegyünk a szezon végéig motorcsere nélkül” – mondta a brit pilóta csütörtökön.

Hamilton beszélt arról is, a Red Bullt nehéz lesz legyőzni Mexikóban, de természetesen nem feltartott kezekkel gurulnak pályára.

„Azt gondolom, tény, hogy hosszú ideje, Silverstone óta nincsenek már fejlesztéseink, és tudjuk, hogy ők ezt követően is pályára vittek újításokat.”

„Az autójuk hátulján ők alapvetően egy kis extra teljesítménnyel rendelkeznek. Úgy tűnik, a melegebb helyszíneken egy kicsit jobban teljesítenek nálunk.”

Hirdetés

„Ez a mostani egy olyan pálya, ahol nagyon erősek voltak, mint például a budapesti, ahol ugyancsak ütőképesek voltak a múltban. De ez nem jelenti azt, hogy mi nem leszünk erősek ezen a hétvégén. Hamarosan kiderül.”

„Természetesen mindent ki kell hoznunk magunkból, a határokat kell feszegetnünk, minden követ meg kell mozgatnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!