Hamilton elárulta, van valami, ami miatt különösen szenved a Mercedes autójával - F1VILÁG.HU

Hamilton elárulta, van valami, ami miatt különösen szenved a Mercedes autójával

HIRDETÉS
Egy speciális tervezési megoldás miatt küszködik a Mercedes idei Forma-1-es versenyautójáról Lewis Hamilton – erről a brit pilóta a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéjén beszélt újságíróknak.
2023 Saudi Arabian Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek Lewis Hamilton

A hétszeres világbajnok pilóta számára nehezen indult a 2023-as F1-es idény, a Mercedes ugyanis képtelen volt olyan jelentősen javítani a teljesítményén, mint szeretett volna. Hamilton dolgát viszont tovább nehezíti, hogy nem boldogul olyan jól a csapat új, W14-es kódjelű versenyautójával, mint George Russell. A brit pilóta azt mondja, lehetne javítani a helyzeten azzal, ha növelni tudnák az autó leszorítóerejét, elmondása szerint viszont van egy specifikus dolog, amivel nagyon nem elégedett.

„Nagyon hiányzik a leszorítóerő. Szóval különösen a hátsó leszorítóerőt kell megnövelnünk. Minél jobban sikerül, a hátulja annál stabilabbá válik, és annál magabiztosabban tudok támadni én is” – mondta a hétszeres világbajnok, miután az 5. helyen ért célba a dzsiddai versenyen. „De alapvetően szerintem arról van szó, hogy még ha ezen változtatunk is, van egy adott dolog az autón, amivel korábban nem találkoztam.”

„Egy olyan pozícióról van szó, ami a korábbi évekbeli autóknál nem volt. És számomra ez olyan dolog, ami miatt eléggé kényelmetlen. Egyszerűen keményen kell dolgoznom azért, hogy ez változzon.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke jelezte, tisztában vannak azzal a problémával, amivel Hamilton küszködik, de nincs gyors megoldás rá.

„Van egy alapvető probléma, aminek nem örül, és ez azzal van kapcsolatban, ahogy érzi az autó hátulját” – mondta az osztrák szakember az Autosport című brit szaklap kérdésére. „Nem olyan dologról van szó, amit egyhamar orvosolni lehet.”

„A versenyzők a legfontosabb szenzorok az autóban, ha pedig elmondják nekünk, hogy mit éreznek, azt fontolóra kell vennünk.”

Hamilton részleteket nem árult el arról, hogy miről is van szó pontosan, a legtöbb problémát azonban akkor okozza, amikor a határokat kell feszegetni az autóval – különösképpen egy időmérő edzésen.

„Pengeélen táncol a dolog, amikor 95 százalék felett vagyunk. Ha viszont egy versenyetapról van szó, akkor sokkal kontrollálhatóbb és kiszámíthatóbb” – magyarázta. „Viszont még mindig nincs meg az önbizalom a versenyen, viszont minden tőlem telhetőt megteszek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!