Hamilton elég gyorsnak érezte magát a 2. helyhez - F1VILÁG.HU

Hamilton elég gyorsnak érezte magát a 2. helyhez

Csalódással zárult a Brit Nagydíj időmérő edzése a Mercedes számára, hiszen csak az 5. és a 8. rajthelyet szerezték meg egy olyan hétvégén, ahol a tempójukat az idei legközelebbinek érzik a két élcsapathoz.
2022 British Grand Prix 2022, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton

Bár Hamilton formajavulásának jele lehet, hogy két hét alatt a második esős időmérőn győzte le csapattársát, ám a brit mégsem elégedett, hiszen érzése szerint éppen nedves körülmények között lehetett volna jó esélye arra, hogy idén először akár az első sorba kvalifikálja a Mercedest. A brackley-i csapat két pilótája a mozgalmas időmérő nagy részében ott is ólálkodott a legjobb helyezések környékén, ám az utolsó percek már nem a terveik szerint alakultak, és még a gyorsabb Hamilton is a két Red Bull és a két Ferrari mögé került.

„Szerintem szárazon nem lett volna esélyünk az első háromba kerülni, de az eső most esélyt adott erre. Szárazon ugyanis sokkal gyorsabbak vagyunk a kanyarokban, ekkor pedig a pattogásunk is erősebb” – tért vissza Hamilton a Mercedes szokásos problémájához. „Kicsit sajnálom ezt az eredményt, mert a hazai közönségünk előtt szerettünk volna a pole-ért harcolni és legalább az első sorba kerülni. És tényleg azt gondolom, hogy jó lettem volna minimum a második helyre.”

Russellhez hasonlóan Hamiltont is bizakodóvá teszik a Mercedes silverstone-i hosszú etapos eredményei, ám a vágyott rajthelynél hátrébbról indulva ugyanúgy nehéz küzdelemre számít vasárnap.

„A versenytempónk jobbnak tűnik, mint az egykörös, ismét csak azért, mert a futamon lassabbak vagyunk a kanyarokban. Az ötödik helyről nehéznek ígérkezik a dolgom, de megpróbálok majd előre haladni a mezőnyben” – fogalmazott a brit, akinek idén eddig két harmadik helyezés a legjobb eredménye.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!