Friss hírek

Hamilton: Elég helyet hagytam Rosbergnek!

Rendkívül csalódottan, ugyanakkor higgadtan nyilatkozott a Forma-1-es Belga Nagydíjat követően a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton, aki a vasárnapi futam második körében ütközött össze csapattársával, Nico Rosberggel.


Rendkívül csalódottan, ugyanakkor higgadtan nyilatkozott a Forma-1-es Belga Nagydíjat követően a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton, aki a vasárnapi futam második körében ütközött össze csapattársával, Nico Rosberggel.

A Mercedes versenyzői a Les Combes nevű kanyar előtt harcoltak az első pozícióért: Rosberg megpróbálta visszaelőzni az élre került Hamiltont, a manőver azonban balul sült el, a két autó összeért, a brit versenyző pedig defektet kapott.

Hamilton gyakorlatilag a verseny egészében a mezőny végén autózott eztán, majd néhány körrel a leintés előtt feladta a futamot.

„Amíg a pályán voltam, nem igazán értettem, mi történt” – nyilatkozta Hamilton a leintést követően.

„Egy nagy ütést éreztem hátulról, nemrég néztem csak meg a visszajátszást: elég helyet hagytam a srácnak, nem igazán értem a dolgot.”

„De az eredmény szempontjából borzasztó ez, mint ahogy a csapat számára is. A csapatom minden hétvégén rendkívül keményen dolgozott, nagyon nehéz évünk volt eddig. Nem jó eredmény ez a csapat számára, könnyedén meglehetett volna a kettős győzelem ma, szóval összességében nem túl nagyszerű érzés.”

Nem a mai volt az első eset, hogy a Mercedes versenyzői összetűzésbe keveredtek: legnagyobb vitájuk a Monacói Nagydíjon robbant ki, amikor Rosberg az időmérőn megcsúszott, a miatta meglengetett sárga zászlók okán pedig Hamilton nem tudott javítani addigi legjobbján.

„Nem mondanám, hogy rosszabb volt a mai, mint a monacói incidens, mert annál azért nehéz rosszabbat elképzelni” – mondta Hamilton, majd hozzátette, bár elég nagy a hátránya csapattársához képest, nem adja fel a harcot.

„Nem túl jó, hogy 30 pont a hátrányom ismét. Sok időbe telt, mire felzárkóztam, de tudom, hogy a dolgok változhatnak. De ha visszatekintünk, láthatjuk, hogy Rosberg autója nem sokszor állt meg, most igencsak neki áll a zászló.”

„Sok minden jár a fejemben, talán nem ez az én évem – viszont nagyszerű autónk van, nagyszerű csapatunk, és tovább folytatom a harcot! A stewardok nem tettek semmit az ügyben, úgyhogy 30 pontos hátrányban vagyok, szóval a bajnokság hátralévő részében pokolian kell nyomnom.”

Maga Rosberg egyelőre nem kívánt sokat elárulni a történtekről, lévén, hogy nem látta még a TV-felvételeket.

„Lendületben voltam Lewis mögött, megpróbáltam kívülről körbeautózni, de sajnos összeütköztünk végül” – mondta a német versenyző a dobogón.

„Ez mindkettőnk versenyének ártott, szóval a csapat szempontjából mindenképpen kiábrándító, ami történt.”

„Még nem láttam az esetet, nem lenne helyénvaló, ha így mondanék véleményt. Meg kell néznem a felvételeket, utána pedig majd nyilatkozom az egészről.”

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff mindazonáltal elfogadhatatlannak minősítette a két versenyző balesetét.

„Ez elfogadhatatlan. Egy hosszú verseny második körében összeütközni… gyakran átbeszéltük a helyzetet, de ma mégis megtörtént” – fakadt ki a szakember.

„Az ember nem próbál meg összeszorított fogakkal előzni a második körben, hogy aztán végül összetörje mindkét autót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek