Hamilton: Elég helyet hagytam Rosbergnek!

Rendkívül csalódottan, ugyanakkor higgadtan nyilatkozott a Forma-1-es Belga Nagydíjat követően a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton, aki a vasárnapi futam második körében ütközött össze csapattársával, Nico Rosberggel.


Rendkívül csalódottan, ugyanakkor higgadtan nyilatkozott a Forma-1-es Belga Nagydíjat követően a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton, aki a vasárnapi futam második körében ütközött össze csapattársával, Nico Rosberggel.

A Mercedes versenyzői a Les Combes nevű kanyar előtt harcoltak az első pozícióért: Rosberg megpróbálta visszaelőzni az élre került Hamiltont, a manőver azonban balul sült el, a két autó összeért, a brit versenyző pedig defektet kapott.

Hamilton gyakorlatilag a verseny egészében a mezőny végén autózott eztán, majd néhány körrel a leintés előtt feladta a futamot.

„Amíg a pályán voltam, nem igazán értettem, mi történt” – nyilatkozta Hamilton a leintést követően.

„Egy nagy ütést éreztem hátulról, nemrég néztem csak meg a visszajátszást: elég helyet hagytam a srácnak, nem igazán értem a dolgot.”

„De az eredmény szempontjából borzasztó ez, mint ahogy a csapat számára is. A csapatom minden hétvégén rendkívül keményen dolgozott, nagyon nehéz évünk volt eddig. Nem jó eredmény ez a csapat számára, könnyedén meglehetett volna a kettős győzelem ma, szóval összességében nem túl nagyszerű érzés.”

Nem a mai volt az első eset, hogy a Mercedes versenyzői összetűzésbe keveredtek: legnagyobb vitájuk a Monacói Nagydíjon robbant ki, amikor Rosberg az időmérőn megcsúszott, a miatta meglengetett sárga zászlók okán pedig Hamilton nem tudott javítani addigi legjobbján.

„Nem mondanám, hogy rosszabb volt a mai, mint a monacói incidens, mert annál azért nehéz rosszabbat elképzelni” – mondta Hamilton, majd hozzátette, bár elég nagy a hátránya csapattársához képest, nem adja fel a harcot.

„Nem túl jó, hogy 30 pont a hátrányom ismét. Sok időbe telt, mire felzárkóztam, de tudom, hogy a dolgok változhatnak. De ha visszatekintünk, láthatjuk, hogy Rosberg autója nem sokszor állt meg, most igencsak neki áll a zászló.”

„Sok minden jár a fejemben, talán nem ez az én évem – viszont nagyszerű autónk van, nagyszerű csapatunk, és tovább folytatom a harcot! A stewardok nem tettek semmit az ügyben, úgyhogy 30 pontos hátrányban vagyok, szóval a bajnokság hátralévő részében pokolian kell nyomnom.”

Maga Rosberg egyelőre nem kívánt sokat elárulni a történtekről, lévén, hogy nem látta még a TV-felvételeket.

„Lendületben voltam Lewis mögött, megpróbáltam kívülről körbeautózni, de sajnos összeütköztünk végül” – mondta a német versenyző a dobogón.

„Ez mindkettőnk versenyének ártott, szóval a csapat szempontjából mindenképpen kiábrándító, ami történt.”

„Még nem láttam az esetet, nem lenne helyénvaló, ha így mondanék véleményt. Meg kell néznem a felvételeket, utána pedig majd nyilatkozom az egészről.”

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff mindazonáltal elfogadhatatlannak minősítette a két versenyző balesetét.

„Ez elfogadhatatlan. Egy hosszú verseny második körében összeütközni… gyakran átbeszéltük a helyzetet, de ma mégis megtörtént” – fakadt ki a szakember.

„Az ember nem próbál meg összeszorított fogakkal előzni a második körben, hogy aztán végül összetörje mindkét autót.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS