Hamilton elégedetlen, Russell előrelépést ért el a Mercedesszel - F1VILÁG.HU

Hamilton elégedetlen, Russell előrelépést ért el a Mercedesszel

HIRDETÉS
Vegyes véleményeket alkotott a Mercedes két pilótája a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki felkészülését követően. Lewis Hamilton továbbra sem érzi jól magát az autóban, George Russell azonban fejlődésről számolt be.
2022 Bahrain Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek Lewis Hamilton George Russell

Várhatóan a 2023-as F1-es szezon harmadik versenyhétvégéje sem a sikerről és a diadalról fog szólni a Mercedes istállója számára, ami továbbra is minden erejével a W14 gyengeségeinek kijavításán dolgozik. Ennek megfelelően a csapat két pilótája, Lewis Hamilton és George Russell a két pénteki szabadedzésen több különböző beállítást is kipróbált, amelyek vegyes érzéseket váltottak ki a versenyzőkből.

Bár Hamilton a délelőtti szabadedzésen négy tizedmásodperces hátránnyal a második helyen végzett, ennek ellenére nem elégedett a napjával.

„A reggel jó volt, a délután már kevésbé. Reggel kicsit jobban éreztem magam. Változtattunk pár beállításon, de ezek nem működtek, aztán megjött az eső. Este át kell néznünk a dolgokat. Nem ezek voltak a legjobb szabadedzéseink” – magyarázta Hamilton, aki a Mercedes várható ausztráliai formája kapcsán előállt egy jóslattal.

„Kétlem, hogy versenyben leszünk a Red Bullokkal. Azon dolgozunk, hogy minél előrébb végezzünk. Arra számítok, hogy az ötödik hely környékén leszünk, szóval ugyanott, ahol a legutóbbi versenyen” – utalt a Szaúd-arábiai Nagydíj eredményére.

A Mercedes másik pilótája, George Russell pozitívabban fogalmazott a pénteki napját követően. Úgy érzi, sokat sikerült javulnia a W14-essel.

„A szünetben sok beállításon változtattunk, a közelmúltban nagy lépéseket tettük előre. A hétvége előrehaladtával egy egészen jó tartományba kerültünk az autóval. A pilótafülkében ülve jó érzés azt tapasztalni, hogy javul az autó viselkedése, és ez a mi munkánknak köszönhető. Az első szabadedzésen még nem voltam vele elégedett, de a másodikra nagyon jó lett a helyzet. Meglátjuk, holnap hogy alakulnak a dolgaink.”

A lelkesedése ellenére Russell egyetértett Hamiltonnal abban, hogy Ausztráliában is az ötödik hely környéke a reális számukra.

„Igen, szerintem ez helytálló. Ha mindent jól csinálunk, akkor a harmadik rajtsor környékén lehetünk. Jelenleg erre számítunk” – tette hozzá.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!