Hamilton elégedett a Mercedes új motorjával - F1VILÁG.HU

Hamilton elégedett a Mercedes új motorjával

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Remek formában kezdte a Forma-1-es Francia Nagydíjat a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton. A brit versenyző mindkét szabadedzést az élen zárta, ráadásul örülhet, mert Le Castellet-ben már a Mercedes vadonatúj motorját használhatják.

Hamilton 7 tizedmásodperces előnnyel végzett az élen, megelőzve Daniel Ricciardót, valamint a Red Bull másik pilótáját, Max Verstappent.

Az edzésnap végén Hamilton elárulta, a Paul Ricard versenypálya komoly kihívások elé állítja a mezőnyt, ő azonban élvezi ezeket.

„Mindig kihívást jelent, ha az ember új versenypályára érkezik, viszont folyamatosan tanul új dolgokat, én pedig imádom kipróbálni az újdonságokat mindenki más előtt. Ez a pálya számos eltérő ívet kínál, és nehéz referenciapontokat találni a pályán. A színes csíkokat eltekintve nehéz megmondani, hol vagy éppen” – mondta Hamilton.

„Van néhány hely – például a hátsó egyenesben –, ahol az ember próbálja kitalálni, hol is van a kanyar, mert tényleg nehéz látni.”

A Mercedes Franciaországban már új specifikációjú motorját használja, Hamilton pedig elégedetten nyilatkozott róla az első edzések után.

„Az új motor tisztának és frissnek érződik, de holnapig nem igazán tudjuk, mennyi potenciál van benne, az időmérőn viszont már mindenki feltekeri a motorját. Hálás vagyok a csapat kemény munkájáért. Nagyon keményen dolgoztak azért, hogy elkészüljön ez a motor, úgyhogy nagy köszönettel tartozom mindenkinek. Remélem, hogy nagyszerű dolgokat érhetünk el vele.”

„Összességében jó napunk volt ma – ezt a teljesítmény most át kell mentenünk a hétvége hátralévő részébe.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!