Hamilton elégedett a pontszerző hellyel - F1VILÁG.HU

Hamilton elégedett a pontszerző hellyel

HIRDETÉS

Lewis Hamilton örül annak, hogy pontszerző helyre hozta be versenygépét a Kínai Nagydíjon. A McLaren brit pilótája bízik abban, hogy csapata további fejlődést tud elérni, ugyanis még mindig nem elég gyors az MP4/24.

Lewis Hamilton örül annak, hogy pontszerző helyre hozta be versenygépét a Kínai Nagydíjon. A McLaren brit pilótája bízik abban, hogy csapata további fejlődést tud elérni, ugyanis még mindig nem elég gyors az MP4/24.

A világbajnoki címvédő a hatodik pozícióban végzett Kínában, miután több alkalommal is kicsúszott a pályáról, és kis híján összetörte autóját az esőben.

Hamilton elmondta, hogy nem volt egyszerű számára a verseny, de elégedett azzal, hogy pontokat szerzett, amire csapata riválisának, a Ferrarinak még várnia kell.

“Örülök annak, hogy befejeztük a futamot, és az autó megbízhatósága is jó volt, amiért hatalmas dicséret illeti a srácokat” – mondta a brit versenyző a BBC-nek. “Azon vagyunk, hogy előrébb kerüljünk, és megpróbáljunk minél több pontot gyűjteni.”

“A csapat most értékes pontokat szerzett, amik még jól jöhetnek a végelszámoláskor” – folytatta Hamilton, aki azt is bevallotta, hogy a legnagyobb problémát a gumik okozták számára.

“Borzalmasak voltak a körülmények. Az elején még talán élveztem is, mikor megvolt a megfelelő tapadás, ám mint mindig, nem tudom, hogy a vezetési stílusom, vagy az autó karakterisztikája miatt, de nagyon hamar tönkretettük a gumikat.”

“Különösen a végén, mikor már csak 20 kör volt hátra, öt kör alatt teljesen elfogyott a bal első gumim. Szóval nagyon nehéz volt, szinte mindenhol vízátfolyások nehezítették a dolgunkat. Természetesen ez mindenkinek azonos volt, de a legjobb tudásomat próbáltam nyújtani.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elégedett volt az ötödik, hatodik hellyel, és az azzal járó világbajnoki pontokkal, ám ő is tisztában van azzal, hogy még rengeteget kell fejlődniük, ha harcba akarnak szállni a bajnoki címért.

“Nagyon nehéz volt mindenkinek a mai verseny” – mondta a szakember. “Annak viszont örülök, hogy pontokat szereztünk. Lewis keményen küzdött, és okozott némi izgalmat. Volt néhány kicsúszása, de látszott rajta, hogy nagyon akar.”

“Esélyünk sem volt felvenni a versenyt a Red Bull és a Brawn duójával, így ez volt a maximum, amit a mai versenyen elérhettünk. Nagyon kemény munka vár még ránk, és mindent el kell követnünk azért, hogy mihamarabb javítsunk az autó teljesítményén.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton elégedett a pontszerző hellyel
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!