Friss hírek

Hamilton elégedett az új McLarennel

Lewis Hamilton még csak első tesztnapját teljesítette az idei évben, azonban már most tudja, hogy a McLaren új versenygépe sokkal jobb lesz, mint elődje, amivel csak szenvedett a szezon első versenyein a tavalyi évben.

Lewis Hamilton még csak első tesztnapját teljesítette az idei évben, azonban már most tudja, hogy a McLaren új versenygépe sokkal jobb lesz, mint elődje, amivel csak szenvedett a szezon első versenyein a tavalyi évben.

A wokingi alakulat borzalmasan gyengén kezdte meg a tavalyi évet, és már a téli tesztek első állomásán sejteni lehetett, hogy valami nagyon nincsen rendben az MP4/24-es modellel, amit az első versenyeken látottak is bizonyítottak.

Hamilton csak szenvedett, és bár a szezon végére felére feljavult az autó teljesítménye, már nem volt elég ideje ahhoz, hogy behozza lemaradását.

A brit pilóta viszont elégedetten nyilatkozott, miután kipróbálta új autóját Valenciában, ugyanis már most tudja, hogy nincsenek alapvető problémák idei versenygépével, és minden esélye meglesz arra, hogy felvegye a harcot az élmezőnnyel.

“Már az első körben ég és föld volt a különbség az idei és a tavalyi első teszt között” – mondta Hamilton a riportereknek a tesztnap végén Valenciában.

“Abszolút pozitív érzéseim vannak. Természetesen belefolytam az autó fejlesztésébe, így már alig vártam, hogy megtegyem az első métereket a mai napon, hiszen az én munkám is benne van az új autóban. Bízom abban, hogy sikerült kiirtanunk a tavalyi autó összes hibáját.”

“Természetesen vannak még területek, ahol sokat kell még dolgoznunk és fejlődnünk, de azt mondhatom, hogy elégedett voltam a mai napon elvégzett munkával. Annak nagyon örülök, hogy nincsenek olyan problémáink, mint a tavalyi autóval voltak.”

Hamilton azonban a jó kezdés ellenére sem bízza el magát, ugyanis az idei évben bevezetett szabályok miatt még nehezebb bármiféle következtetést levonni a teszteredményekből, ugyanis hatalmasak lehetnek a különbségek az üzemanyagszintek között.

“Túl korai még bármit is mondani” – folytatta. “Azt viszont kijelenthetem, hogy ez egy sokkal jobb kezdés volt, mint 2009-ben. Nem érzem azt, hogy két-három másodperc a hátrányunk a többiekkel szemben.”

“Azonban bízom abban, hogy legalább olyan jó munkát fogunk tudni végezni, mint a tavalyi év elején, mikor komoly előrelépést sikerült elérnünk. Ha ezt meg tudnánk ismételni, akkor biztosan nem lenne gond.”

“Nagyon remélem, hogy versenyképesek leszünk. Egyelőre a harmadikak vagyunk, szóval nem az utolsók, ami már jó érzés” – tette hozzá Hamilton, aki egyébként pozitívan nyilatkozott a keskenyebb első gumikról.

“A gumik hasonlóak voltak számomra, mint a múltban. Az első gumik egy kicsit gyengébbek, picit nagyobb az alulkormányozottság emiatt, de igazából ugyanúgy viselkednek, mint korábban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Hamilton elégedett az új McLarennel
A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra
Gasly: Vezére lettem az AlphaTauri csapatának

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!