Hamilton elégedett volt a teljesítményével - F1VILÁG.HU

Hamilton elégedett volt a teljesítményével

HIRDETÉS

Lewis Hamilton elmondta, legalább tízszer annyit tanult az Európa Nagydíjon, mint az eddigi kilenc versenyen összesen. A McLaren Mercedes brit versenyzője eseménydús hétvégén van túl, de nem bánja, mert élvezte.

Lewis Hamilton elmondta, legalább tízszer annyit tanult az Európa Nagydíjon, mint az eddigi kilenc versenyen összesen. A McLaren Mercedes brit versenyzője eseménydús hétvégén van túl, de nem bánja, mert élvezte.

Bekövetkezett, amire mindenki számított. Hamilton sikerszériája megszakadt a Nürburgringen és először nem állhatott fel a dobogóra az idei évben. A brit versenyző eseménydús hétvégén van túl, és egészen ma reggelig nem volt biztos az indulása, miután hatalmas balesetet szenvedett a szombati időmérő edzésen.

A McLaren sztárja végül a tizedik helyről kezdhette meg az Európa Nagydíjat, ahol az első körökben esett-kelt, majd végül jobbnál jobb előzési manővereket bemutatva, felzárkózott a kilencedik helyre. Közben csapattársa, Fernando Alonso megszerezte a győzelmet, így 12-ről 2-re csökkentette hátrányát a bajnoki pontversenyben.

“Betegen érkeztem a pályára, volt egy hatalmas balesetem, defektet kaptam, és kicsúsztam a kavicságyba, mikor elkezdett esni az eső. Remek hétvége volt, különösen jó arra, hogy tanuljak” – mondta Hamilton mosolyogva. “Úgy érzem, sokkal tapasztaltabb vagyok. Tízszer többet tanultam ezen az egy versenyen, mint az eddigi kilencen. Élveztem a futam minden pillanatát.”

És hogy csalódott-e, amiért nem állhatott fel a dobogóra?

“Mindig is hangoztattam, ez be fog következni egyszer. Ilyen az autóversenyzés. Nem lehetsz mindig a csúcson. Nem érzem rosszul magam amiatt, hogy nem állhattam fel a dobogóra. Felkészültem arra, hogy lesz majd olyan futam, mikor nem leszek az első háromban” – folytatta Hamilton, aki a verseny elején felugrott a negyedik helyre, majd egy lassú defekt miatt hátrébb szorult, és mikor elkezdett esni az eső, kicsúszott a kavicságyba.

A brit versenyző azonban nem fullasztotta le az autóját, így miután visszatolták a pályára, egy kör hátrányban ugyan, de tovább folytathatta a körözést.

“Nem volt egyszerű a versenyem, mert a tegnapi balesetem után egy teljesen új autóval kellett mennem, amit még nem ismerhettem meg. Új volt számomra, de keményen hajtottam, mert én soha nem adom fel. Az elejétől a végéig keményen toltam” – magyarázta Lewis, aki szerint, ha nem kellett volna elengednie Massát és Fernandót, pontszerző helyen végezhetett volna.

“Úgy gondolom, hogy körülbelül 10 másodpercet vesztettem emiatt. Ha ez nem lett volna, pontokat szerezhettem volna” – tette hozzá Hamilton. “Mindig jó, ha te állsz a bajnokság élén, de még hét verseny hátra van, így bármi megtörténhet.”

Hamilton jelenleg 70 pontjával vezeti a bajnokságot csapattársa, Fernando Alonso (68) előtt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!