A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton: Életem legszebb győzelme volt

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton parádésan szerepelt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, ahol senkitől sem zavartatva, megszerezte pályafutása ötödik futamgyőzelmét a királykategóriában.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton parádésan szerepelt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, ahol senkitől sem zavartatva, megszerezte pályafutása ötödik futamgyőzelmét a királykategóriában.

A 23 éves pilóta, aki csak kiállásai alkalmával vesztette el vezető pozícióját a versenyen, egyetlen hibát sem vétett, így megérdemelten nyerte meg az idei év első megmérettetését Melbourne-ben.

Hamilton a pole pozícióból kezdte meg a futamot, majd könnyedén meglépett a követő bolytól, és annak ellenére is tartani tudta vezető pozícióját, hogy a biztonsági autó többszöri pályára küldése miatt, folyamatosan elvesztette előnyét.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elmondta, versenyzője hibátlan futamot teljesített a nehéz körülmények ellenére.

“Hibátlan volt” – mondta Dennis a riportereknek. “Fegyelmezettsége teszi őt ennyire kiválóvá. Még a legtapasztaltabb versenyzők számára is az első pozícióban autózni a legnehezebb, mert egy esetleges hiba hatalmas veszteséget jelenthet.”

“Vezetni a versenyt, és diktálni a tempót nem egyszerű feladat, hiszen vigyáznod kell a gumikra, és óvatosnak kell lenned, mert nem autózol 100 százalékon, és ilyenkor a legkönnyebb hibázni.”

Hamilton, aki a tavalyi évben mindössze egyetlen ponttal maradt csak el a világbajnoki címet bezsebelő Kimi Raikkönentől a bajnoki összetettben, elmondta, pályafutása legszebb győzelmét aratta.

“Ez a győzelmem volt eddig a legszebb, hiszen úgy érzem, számos területen fejlődtem” – mondta a brit pilóta. “Második szezonomat kezdtem meg. Több célt is kitűztem magam elé, és nagyobb nyomás alatt tartom magam.”

“Nem azt mondom, hogy tökéletes győzelem volt, mert még vannak területek, ahol fejlődni tudok. Azonban úgy érzem, hogy sokat javultam, jobban tudom kezelni a gumikat, irányítani a sebességem, és minden eddiginél magabiztosabb vagyok az autóban, így azt kell mondjam, eddigi legjobb versenyemet teljesítettem a Forma-1-ben.”

Hamilton örömét az is tetézte, hogy jó barátja, Nico Rosberg is felállhatott a dobogóra, aki a harmadik helyen végzett a Williams színeiben, ezzel megszerezve pályafutása első pódiumos helyezését a Forma-1-ben.

A két versenyző egy csapatot erősített, mikor megkezdték karrierjüket, és mindig is az volt a vágyuk, hogy egy nap a Forma-1-ben versenyezhessenek és a dobogóra kerüljenek.

“Mindig is azt hangoztattuk, hogy egy nap a Forma-1-ben leszünk, versenyeket nyerünk, és együtt állhatunk majd fel a dobogóra. Most ez a gyermekkori álom valósággá vált, ami nagyon jó érzés” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!