Hamilton: Elfogadhatatlan, amit az FIA művelt Wolffékkal - F1VILÁG.HU

Hamilton: Elfogadhatatlan, amit az FIA művelt Wolffékkal

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerint elfogadhatatlan az a vád, ami a héten érte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) részéről főnökét, Toto Wolffot, valamint annak feleségét, Susie-t.

Ahogyan arról az F1Világ is beszámolt, az FIA kedden bejelentette, vizsgálatot indít Wolffék ellen amiatt, mert felmerült a gyanú, hogy a Mercedes csapatfőnöke és felesége bizalmas információk birtokába juthatott egymás által. Mint ismert, Toto Wolff felesége, Susie az F1 Academy nevű, női versenyzőket foglalkoztató széria ügyvezetője.

A hírre az érintettek felháborodva reagáltak, az F1 többi csapata pedig jelezte, nem ők kezdeményeztek eljárást Wolffék ellen — ezt követően az FIA csütörtökön bejelentette, mivel meggyőződött arról, hogy nem sérült a sportág integritása, nem vizsgálódik tovább. Az FIA évadzáró gálájának helyszínén, Bakuban Lewis Hamilton is megszólalt az ügyben: azt mondja, elfogadhatatlan, ami történt.

„Kihívásokkal teli hét volt, igazán csalódást keltő, hogy sportágunk vezető testülete megpróbálta megkérdőjelezni a sportág egyik leghihetetlenebb női vezetője, Susie Wolff feddhetetlenségét mindenféle kérdés vagy bizonyíték nélkül” — mondta el határozott véleményét a Forma-1 legeredményesebb versenyzője. „És aztán végül mondanak egy bocsánatot — ez elfogadhatatlan. Rengeteg nagyszerű ember dolgozik ebben a sportban, akik lenyűgöző munkát végeznek.”

„Állandó küzdelem folyik az iparágon belül a sokszínűség és a befogadás tényleges javítása érdekében. De úgy tűnik, hogy az FIA-n belül vannak bizonyos egyének a vezetőségben, akik megpróbálnak visszarántani minket, valahányszor megpróbálunk előre lépni. És ezen változtatni kell.”

„Ez egy globális sport, és hihetetlen lehetőség, egyúttal pedig felelősség van a kezünkben, hogy iránymutatói legyünk a változásnak. Minden ellátogatunk ebbe a rengeteg országba a nagyvilágban, felelősségünk, hogy a megfelelő irányba hajtsuk a dolgokat. Számos nagyszerű ember teszi a dolgát, de változtatunk kell annak érdekében, hogy mindannyian a megfelelő irányba húzzunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!