Friss hírek

Hamilton elfogulatlan versenybírókat akar a Forma-1-ben

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton azt mondja, meg kell bizonyosodni arról, hogy a száguldó cirkuszban elfogulatlan versenybírókat alkalmaz majd a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), szerinte ugyanis voltak olyan stewardok korábban, akik bizonyos versenyzőket jobban kedveltek.

A versenybírók és a versenyirányítás tavaly a figyelem középpontjába kerültek a Forma-1-es versenyeken – Michael Masi versenyigazgatót pedig nemrég menesztették is posztjáról a tavalyi szezonzáró verseny eseményeinek tükrében. A versenyzők dolgát pedig igencsak megnehezítették a bajnokság során a versenybírók következetlen döntései – lényegében eljutottak arra a pontra, hogy nem tudták, mi az, amit szabad csinálni a versenypályán, és mi az, amit nem.

Az FIA nemrég jelentette be, a versenyigazgatói feladatokat idén két személy látja majd el, Lewis Hamilton ugyanakkor arra is rávilágított, szerinte a versenybírók kapcsán is változásokra lenne szükség.

Hirdetés
 

„Gondoskodnunk kell arról, hogy elfogulatlan versenybíróink legyenek” – mondta a hétszeres világbajnok. „Néhány versenyző nagyon-nagyon jó barátságot ápol egyesekkel. Vannak, akik együtt utaznak, és ezáltal jobban is kedvelnek egyes pilótákat. Egyszerűen csak azt gondolom, hogy elfogulatlan emberekre van szükségünk, és teljesen középen vannak, amikor döntéseket kell hozni.”

Hamilton arról is beszélt, ő szívesen látna hölgyeket is a versenybírók között.

„Több nőt szeretnék látni a versenybírói szobában. Nem gondolom, hogy túl sokan vannak, tavaly talán egy-vagy kettő volt. És úgy hiszem, fantasztikus lenne, ha lenne egy női és egy férfi versenyigazgatónk. Szerintem ez is egy nagyszerű módja lenne az egyenlőség hangsúlyozásának.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!