Hamilton nagyon elégedett a Mercedes autójával - F1VILÁG.HU

Hamilton nagyon elégedett a Mercedes autójával

HIRDETÉS
A 4. helyről vághat majd neki a vasárnapi Holland Nagydíjnak a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, pedig a brit pilóta egy pillanatig azt is elhitte szombaton, hogy harcolhat Max Verstappen Red Bullja ellen.
2022 Dutch Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton

Erre pedig volt is oka, a Mercedes ugyanis meglepően jó teljesítménnyel rukkolt elő a kvalifikáción, a Q3-ban futott második gyorskörén pedig Hamilton az első két szektorban javítani is tudott addigi legjobbján, Sergio Perez megpördülése azonban végül keresztülhúzta a számításait.

A brit így végül 3 tizedmásodperces hátránnyal csak a 4. helyen zárt, elmondása szerint azonban nagyon elégedett versenyautója teljesítményével, az ugyanis sokkal jobban működik Zandvoortban, mint egy hete, Belgiumban.

„Az utolsó kör jó volt, az utolsó szektorban határozottan előrébb jártam, és láttam, hogy egy autó a forgalommal szemben áll, így el kellett emelnem a lábam. Ez a kör elég jó lehetett volna ahhoz, hogy legalább a harmadik hely meglegyen, de majd meglátjuk, hogy meg tudom-e szerezni vasárnap” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Örülök, hogy az autónk sokkal-sokkal jobb ezen a hétvégén, ez izgalmas. Az időmérő során mindössze 1 tizedre voltam a Red Bull mögött, ami miatt nagyon bíztam abban, hogy esetleg behozhatjuk a hátrányt, de nem adta ki. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy állunk az autó beállítása és egyensúlya terén, és remélem, hogy a degradációnak is szerep jut vasárnap, és előnyben lehetünk.”

„Az autó aerodinamikai karakterisztikája sokkal jobban működik itt, tavaly magasabb hasmagassággal kellett működtetnünk az autót, és itt sokkal könnyebb eltalálni azt a kis tartományt, ahol az autónk szeret működni.”

Hamilton csapattársa, George Russell a 6. helyről rajtol majd a futamon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!