Hamilton elismerte: Idén nincs esélye a bajnoki címre - F1VILÁG.HU

Hamilton elismerte: Idén nincs esélye a bajnoki címre

HIRDETÉS
A Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton nem kerget illúziókat, a kiábrándító imolai hétvégét követően pontosan tudja, idén nem lesz esélye arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon.
2022 Emilia Romagna Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A hétszeres világbajnok kiábrándító formát mutatott a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíjon: sem a szombati sprintfutamon, sem a vasárnapi „főversenyen” nem tudott pontot szerezni. Hamilton a verseny nagy részét Pierre Gasly AlphaTaurija mögé beragadva töltötte, és képtelen volt megelőzni a francia pilótát – így végül csak a 13. helyen intette le a kockás zászló.

„Hogy őszinte legyek, nem igazán tudom. Nem hiszem, hogy nagy különbséget jelentett volna” – mondta a brit versenyző, amikor arról kérdezték, vajon előrébb tudott-e volna jutni, ha a versenyirányítás előbb engedélyezi a DRS-használatot a futam során. „El kell felejtenünk ezt a hétvégét, az biztos.”

Hamilton neve mellett jelenleg 28 pont szerepel a tabellán – 58-cal kevesebb, mint a listavezető Charles Leclerc neve mellett. A Mercedes versenyzője jelenleg csak hetedik az összetettben.

Arra a kérdésre, hogy reménykedik-e még a bajnoki győzelemben, a Hamilton egyértelmű választ adott.

„Nos, kiestem már a bajnoki küzdelemből, ez nem is kérdés. Továbbra is olyan keményen dolgozom, amennyire csak tudok, és megpróbálok valahogy újra összerakni a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!