Friss hírek

Hamilton elismerte, kapkodás okozta a kicsúszását

IMOLA, ITALY - APRIL 18: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and second placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP shake hands in parc ferme during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Túl gyorsan akart elmenni a lekörözöttek mellett, ez okozta Lewis Hamilton „vesztét” a Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíjon, amikor kis híján a kavicságyban ragadt egy elfékezés után.

A hétszeres világbajnok a verseny 31. körében – miközben Max Verstappent üldözte – próbálta lekörözni George Russellt, valamint csapattársát, Valtteri Bottast.

Hamilton a Tosa nevű kanyarban belülről próbált előzni, ott azonban a versenypálya még vizes volt, így Mercedese megcsúszott, és kis híján a kavicságyban ragadt.

A címvédőnek szerencséje volt, mert vissza tudott evickélni a pályára, ráadásul pillanatokkal később piros zászlóval félbeszakították a futamot Bottas és Russell ütközése miatt – az újraindítás előtt pedig még körhátránya is eltűnt. Hamilton végül a 2. helyen ért célba.

„Csak egyetlen száraz ív volt. És azt hiszem, túlságosan siettem, hogy elmenjek mindenki mellett” – mondta a címvédő a kicsúszásával kapcsolatban.

„Belülre húzódtam, és láttam, hogy vizes még a pálya. Próbáltam megállni, de esélyem sem volt, és kiszáguldottam a pályáról.”

„Egy kicsit balszerencsés voltam, de nagyon-nagyon örülök, hogy folytatni tudtam, és nagyon fontos, hogy szereztem néhány pontot a csapatnak ma.”

Ha Hamilton pont nélkül zárta volna a versenyt, Verstappen tetemes pontelőnnyel várhatná a következő futamot, a címvédő azonban még a leggyorsabb kört is megfutotta Imolában, így jelenleg 1 pontos előnnyel élen áll az összetettben.

A Mercedes versenyzője azt mondta, a pontverseny nem járt a fejében akkor, amikor a verseny újraindítását várta.

„Nem gondolkodtam ezen. Csak próbáltam felülkerekedni a rossz érzésen, ami feljön az emberben, amikor elkövet egy hibát – próbáltam magam mögött hagyni, és tanulni belőle nagyon gyorsan.”

„Nincs idő rágódni rajta, szóval visszatértem verseny-üzemmódba. Nem tudtam, hogy fogunk-e tudni előzni, vagy sem, mert az ideális íven kívül továbbra is vizes volt a pálya. De volt azért néhány igazán szórakoztató küzdelmem a srácokkal.”

„Először is gratulálok Maxnak. Fantasztikus munkát végzett ma, és gratulálok Landónak is, nagyszerű munka! Nagyszerű látni, hogy a McLaren újra versenyben van.”

„Ami engem illet, nem ez volt a legjobb napom. Hosszú ideje először hibáztam, de örülök, hogy célba tudtam hozni az autót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!