Friss hírek

Hamilton elismerte, kapott ajánlatot a Ferraritól

Fotó: Mercedes

Egyelőre még nem hosszabbít szerződést jelenlegi csapatával, a Mercedesszel a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton. A brit elismerte, kapott ajánlatot a Ferraritól is.

Hamilton jelenleg érvényes szerződése az idei szezon végén jár le, és bár jó eséllyel hosszabbít a Mercedesszel, elmondása szerint a kontraktusával kapcsolatos egyeztetések jelenleg nem élveznek prioritást.

„Elkezdtünk tárgyalni róla, de jelenleg ez nem igazán élvez prioritást nálam” – idézi Hamilton szavait a spanyol Diario Sport című lap.

„Szeretném folytatni a versenyzést, szóval egy ponton majd meg kell újítanom a szerződésem, de nem akkor fogom ezt megtenni, amikor mások akarják. Akkor írok alá, amikor minden készen áll.”

Nemrég Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója azt mondta, tart attól, hogy a Ferrari megpróbálja majd leszerződtetni Hamiltont, a brit azonban azt mondja, amennyire csak lehet, lojális lesz jelenlegi csapatához.

„A vörös a kedvenc színem” – mondta Hamilton, ezt már az olasz La Repubblicának. „De elégedett vagyok a mostani helyemmel. A lojalitás nagyon komoly érték számomra, amit édesapám tanított nekem. Csupán kétszer váltottam csapatot pályafutásom során, szóval nem az a fajta típus vagyok, aki egyik helyről a másikra ugrál.”

Hamilton elismerte, kapott ajánlatot Maranellóból: „Igen, de nem szerezhetnek meg minden versenyzőt, akit akarnak. És ezt óriási Ferrari-rajongóként mondom. Fantasztikus csapat, és imádok ellenük versenyezni.”

A Mercedes és Hamilton egyébként jó eséllyel az új szerződés részleteiről egyeztet – például arról, hogy hány évre is szóljon az.

„Nem akarok mostanában visszavonulni. 40 éves koromig is versenyezhetek, ha akarok, de nem persze nem hiszem, hogy ez lesz a helyzet. Még 1-2 évig maradok, de hogy ugyanolyan izgalmasnak találom-e a versenyzést két év múlva mint most, azt nem tudom megmondani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!