Hamilton ellen nem indul vizsgálat, a világbajnok újra véleményt mondott - F1VILÁG.HU

Hamilton ellen nem indul vizsgálat, a világbajnok újra véleményt mondott

HIRDETÉS
Bár több brit sajtóorgánum is arról számolt be a minap, Lewis Hamilton ellen vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a RaceFans értesülései szerint a hatszoros világbajnoknak nem kell attól tartania, hogy bajba kerül azért, amiért egy olyan pólót viselt a hétvégi Toszkán Nagydíjon, mellyel a Breonna Taylor-ügyben érintett rendőrök letartóztatását követeli.
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 13: F1 drivers including Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri and Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing stand and kneel on the grid in support of ending racism before the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 13, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A hatszoros világbajnok az idei évben különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy felhívja a figyelmet a rasszizmus elleni küzdelemre, a múlt hétvégi Toszkán Nagydíj verseny előtt, illetve a dobogós ünnepségen pedig pólójára az alábbi feliratot íratta: „Tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylort!”

A 26 éves színesbőrű amerikai nőt még márciusban, a saját otthonában lőtték agyon az amerikai rendőrök, akik egy kábítószerrel kereskedő férfin akartak rajtaütni.

Bár a Motorsport.com, illetve a Sky Sports News is úgy értesült, Hamilton ellen az FIA vizsgálatot indít amiatt, hogy az üggyel kapcsolatban állást foglalt a Toszkán Nagydíj dobogós ceremóniájának idején, a RaceFans úgy tudja, a szövetséghez semmiféle panasz nem érkezett a brit akciójával kapcsolatban, így nem is fog vizsgálódni a testület.

Hamilton egyébként – vélhetően a vizsgálattal kapcsolatos hírekre reagálva – kedden közösségi oldalára tett ki egy üzenetet, amit aztán a Mercedes F1-es csapata is megosztott saját oldalain.

„Szeretném tudatni veletek, hogy nem fogok leállni, nem adom fel, és továbbra is használni fogom ezt a platformot arra, hogy rávilágítsak olyan dolgokra, amiket helyesnek tartok” – fogalmazott a címvédő.

„Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik továbbra is támogatnak engem és mutatják a szeretetüket. Hálás vagyok érte. De ez egy út mindannyiunk számára, hogy összeálljunk és kihívják a világot az igazságtalanság minden szintjén, nemcsak a rasszizmussal kapcsolatban. Segíthetünk abban, hogy jobbá tegyük ezt a világot a gyermekeinknek és a jövő generációinak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!