Friss hírek

Hamilton ellen nem indul vizsgálat, a világbajnok újra véleményt mondott

Bár több brit sajtóorgánum is arról számolt be a minap, Lewis Hamilton ellen vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a RaceFans értesülései szerint a hatszoros világbajnoknak nem kell attól tartania, hogy bajba kerül azért, amiért egy olyan pólót viselt a hétvégi Toszkán Nagydíjon, mellyel a Breonna Taylor-ügyben érintett rendőrök letartóztatását követeli.

A hatszoros világbajnok az idei évben különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy felhívja a figyelmet a rasszizmus elleni küzdelemre, a múlt hétvégi Toszkán Nagydíj verseny előtt, illetve a dobogós ünnepségen pedig pólójára az alábbi feliratot íratta: „Tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylort!”

A 26 éves színesbőrű amerikai nőt még márciusban, a saját otthonában lőtték agyon az amerikai rendőrök, akik egy kábítószerrel kereskedő férfin akartak rajtaütni.

Bár a Motorsport.com, illetve a Sky Sports News is úgy értesült, Hamilton ellen az FIA vizsgálatot indít amiatt, hogy az üggyel kapcsolatban állást foglalt a Toszkán Nagydíj dobogós ceremóniájának idején, a RaceFans úgy tudja, a szövetséghez semmiféle panasz nem érkezett a brit akciójával kapcsolatban, így nem is fog vizsgálódni a testület.

Hamilton egyébként – vélhetően a vizsgálattal kapcsolatos hírekre reagálva – kedden közösségi oldalára tett ki egy üzenetet, amit aztán a Mercedes F1-es csapata is megosztott saját oldalain.

„Szeretném tudatni veletek, hogy nem fogok leállni, nem adom fel, és továbbra is használni fogom ezt a platformot arra, hogy rávilágítsak olyan dolgokra, amiket helyesnek tartok” – fogalmazott a címvédő.

„Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik továbbra is támogatnak engem és mutatják a szeretetüket. Hálás vagyok érte. De ez egy út mindannyiunk számára, hogy összeálljunk és kihívják a világot az igazságtalanság minden szintjén, nemcsak a rasszizmussal kapcsolatban. Segíthetünk abban, hogy jobbá tegyük ezt a világot a gyermekeinknek és a jövő generációinak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!