Hamilton ellen vizsgálat indult, de kivételezik vele az FIA - F1VILÁG.HU

Hamilton ellen vizsgálat indult, de kivételezik vele az FIA

HIRDETÉS
Még el sem kezdődött a Forma-1-es idény, máris vizsgálat indult a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton ellen.
Lewis Hamilton Mercedes

A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még a tavalyi szezon során kezdte el szigorúbban ellenőrizni azt, hogy a versenyzők viselnek-e versenyzés közben ékszereket. Mivel Lewis Hamilton több testékszerrel is rendelkezik, kezdetben türelmi időt kapott a testülettől, végül azonban eltávolította piercingjeit.

A Mercedes versenyzője természetesen igencsak nem örült az FIA intézkedéseinek, így ezt követően még kapott némi türelmi időt, a Szingapúri Nagydíjon azonban végül pedig be is idézték őt a versenybírók. Büntetést végül nem kapott, ám úgy tűnik, az ékszerekkel kapcsolatos vita idén tovább folytatódik.

A Forma-1 csapatainak ugyanis minden egyes versenyhétvége előtt meg kell erősíteniük, hogy versenyzőik eleget tesznek-e a szabályokban foglaltaknak. A csapatok meg is tették, a Mercedes viszont csak George Russell megfelelőségét konfirmálta. Az FIA hivatalos dokumentumban tájékoztatott arról, a csapat nem erősítette meg, hogy Lewis Hamilton eleget tesz-e a szabályokban foglaltaknak, és elfogadja, hogy a hétvége során nem visel ékszereket, testékszereket, nyakláncot, vagy éppen órát.

Az ügyet kivizsgálta a szövetség, ám végül úgy döntött, nem bünteti meg Hamiltont. A versenybírók meghallgatták a Mercedes Forma-1-es csapatának orvosát, aki azt kérte, tegyenek kivételt Hamiltonnal. A stewardok az FIA orvosi delegáltjával is konzultáltak, és végül úgy döntöttek, engedélyezik Lewis Hamilton számára a testékszerek viselését, mivel „aggodalomra ad okot az eszköz gyakori eltávolítása miatti eltorzulás”. 

Részletek hamarosan…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!