Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Hamilton ellen vizsgálódnak a stewardok

Lewis Hamilton, Mercedes, Singapore 2019, FP1
Fotó: Mercedes
Vizsgálat alá helyezték a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj stewardjai Lewis Hamilton versenyautóját, felmerült ugyanis a gyanú, hogy az szabálytalan volt a pénteki első szabadedzésen.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tájékoztatása szerint Hamilton Mercedesében az üzemanyag hőmérséklete túlságosan alacsony volt: több mint 11°C-kal volt hidegebb a környezeti hőmérsékletnél, ami ellentétes a technikai szabályokban foglaltakkal.

A Forma-1 technikai szabályzata kimondja, a versenyautókban lévő üzemanyag legfeljebb 10°C-kal lehet hidegebb, mint az aktuális környezeti hőmérséklet. Az adott környezeti hőmérsékletet az FIA minden egyes edzés előtt 1 órával (a versenyek előtt 2 órával) határozza meg saját mérései alapján.

Az FIA tájékoztatása szerint a Hamilton autójában mért üzemanyag 20,3°C-os volt az első edzésen, miközben a levegő hőmérséklete 32°C-os volt.

Mivel a kihágás szabadedzésen történt, jó esély van rá, hogy Hamiltont nem büntetik a történtek miatt, ha bebizonyosodik, hogy a csapat valóban vétett a szabályok ellen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS