Hamilton elmondta, kik segítik a munkáját Cullen távozása óta - F1VILÁG.HU

Hamilton elmondta, kik segítik a munkáját Cullen távozása óta

Egy többnyire láthatatlan, de népes csapat dolgozik azon, hogy Lewis Hamilton hétről hétre csúcsteljesítményre legyen képes a Forma-1-ben.

Sportszakmai szempontból nagy változás állt be Lewis Hamilton életében az idei F1-es szezon elején, amikor Angela Cullennel közösen váratlanul bejelentették, hogy nyolc évnyi együttműködés után külön válnak útjaik. Angela volt Hamilton mindenese – ő felelt többek között a hétszeres világbajnok fizikai állapotáért, étrendjéért és az időbeosztásáért is, így Hamiltonnak fontos szerepet kellett szétosztania a csapata többi tagja között. Egy rövid átmeneti időszak után minden a helyére került, így Miamiban a brit pilóta elárulta, innentől kik és milyen formában segítik a munkáját az F1-ben.

„Kicsit változott a felállás, két személy osztozik Angela szerepén. A csapatom többi tagja változatlan. Ange és én a minap beszéltünk, folyamatosan tartjuk egymással a kapcsolatot. Mindig egymás életének részei leszünk, és mindig várni fogjuk a legközelebbi közös kalandot, legyen szó ejtőernyőzésről vagy a Mount Everest megmászásáról – ki tudja. Továbbra is támogatjuk egymást.”

 

„A jelenlegi felállás nagyszerű. Az egyik srác, Steve-O az első mclarenes versenyem óta velem van. Követett engem a Mercedeshez, amikor csapatot váltottam. Több különbvöző szerepet elvállalt már, és jelenleg is engem segít. Egyébként tréning szempontjából is együtt dolgozok valakivel, Kylie-val, aki szintén itt van velem. Aztán ott van még Santi és Penni is. Nagyszerű támogatásban részesülök.”

Bár a 38 éves Hamilton a mezőny második legidősebb pilótája, a korát továbbra sem tartja nehezítő körülménynek. Úgy érzi, az edzéstervének és az étrendjének köszönhetően teljesíti az F1 elvárásait, ráadásul a fiatalabb énjével ellentétben most már a futamok közötti pihenésre is nagy figyelmet fordít.

„Gyorsabban regenerálódok, mivel minden eddiginél több figyelmet fordítok erre. 22 évesen nem foglalkoztam vele. Csak hazamentem, ettem egy pizzát, és azt sem tudtam, mit fogok másnap csinálni. Nem volt olyan szakember mellettem, aki ebben segített volna. Volt egy fizikoterapeutám, de nem sok mindent csináltunk. Kicsit edzettünk, kicsit úsztunk, de az étkezéssel, a folyadékpótlással, a nyújtással és egyebekkel nem foglalkoztunk” – árulta el a hétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton elmondta, kik segítik a munkáját Cullen távozása óta
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!