Friss hírek

Hamilton is elmondta véleményét a Ferrarik rajtbalesetéről

Fotó: Singapore GP

A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton azt gyanítja, a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel a Szingapúri Nagydíj rajtjánál nem látta Max Verstappent és Kimi Räikkönent – és ez idézte elő hármójuk balesetét.

A trió rögtön a startot követően akaszkodott össze, melynek következtében mindannyian feladni kényszerültek a vasárnapi versenyt.

Az eset után Verstappen bírálta Vettel, elmondása szerint ugyanis a német idézte elő a balesetet azzal, hogy elkezdte ráhúzni autóját. A versenybírók természetesen megvizsgálták az esetét, és végül arra jutottak, hogy egyik versenyző sem tehető teljes mértékben, vagy túlnyomó részt felelőssé az incidensért.

Hamilton a balesetet kihasználva az 5. helyről rajtolva az élre került, és végül meg is nyerte a versenyt – ennek köszönhetően pedig 28 pontosra növelte előnyét a tabellán.

Amikor a brit versenyzőt arra kérték, mondja el álláspontját a rajtnál történt balesettel kapcsolatban, Hamilton kifejtette, hogy a pole-ból rajtoló versenyző számára sokszor nehéz felmérni, hogy hol vannak hozzá képest a többiek.

„Gyakran előfordul – elég például megnézni az én monzai rajtomat –, hogyha kigyorsítasz, nem látod, aki a második helyen van” – mondta Hamilton, aki szerint a Szingapúrban történt incidens egy „szerencsétlen versenybaleset” volt.

„Általában ilyenkor a holttérben vannak, ha olyan jó rajtot vesznek, mint te, nehéz tudni, hol vannak pontosan. Szóval az első gondolatod ilyenkor az, hogy fedezed a területed, befelé húzódsz és védekezel – gyanítom, Vettel is ezt tette.”

„És ilyenkor hirtelen feltűnnek a tükörben, szóval rájöhetsz, hol vannak pontosan, vagy pedig látod őket a perifériában. De néha annyira elöl vagy, hogy erre nincs is szükség.”

„Nem tudom, hogy Sebastian így érezte-e, vagy sem. Én csak arra fókuszáltam, hogy jobban eljöjjek a rajtnál, mint Daniel [Ricciardo].”

„Láttam Kimit, és fél szemmel figyeltem arra, hogy mi történik a bal oldalon – hogy amennyiben valami dráma van, elmenjek egyenesen az 1-es kanyarban, és ne kerüljek bajba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!