Hamilton elnézést kért a McLarentől

Lewis Hamilton elnézést kért csapatától, mert úgy érzi, ha nem hibázik utolsó mért körén, megelőzhette volna a Ferrari versenyzőit a szombat délután megrendezett időmérő edzésen Magny-Cours-ban.

Lewis Hamilton elnézést kért csapatától, mert úgy érzi, ha nem hibázik utolsó mért körén, megelőzhette volna a Ferrari versenyzőit a szombat délután megrendezett időmérő edzésen Magny-Cours-ban.

Azt követően, hogy kanadai botlása miatt tíz rajthelyes büntetéssel várta a francia hétvégét, Hamilton abban bízott, hogy az első helyre kvalifikálja magát a szombati időmérőn, és a mezőny második felének elejéről kezdheti majd meg a vasárnapi futamot.

Végül a harmadik helyen landolt, miután utolsó gyorskörén hibázott a hetes kanyarkombinációban, ami elmondása szerint a pole pozíciójába került.

Hamilton azonban nincs túlságosan elkeseredve, főleg azok után nem, hogy Kimi Raikkönen ugyanúgy a 13. helyről rajtolva, a második helyen végzett ezen a pályán még 2005-ben.

“Raikkönen már megmutatta, hogy meg lehet csinálni” – mondta Hamilton az időmérő utáni sajtókonferencián.

“Mind számomra, mind a csapat számára csalódással végződött a mai edzés. Elnézést kérek a csapattól, mert nem végeztem tökéletes munkát. Az első és második körömön is ugyanazt a hibát követtem el a hetes kanyarkombinációban.”

“Szélesen vettem az ívet, és legalább három tizedet vesztettem, de ilyen az élet. Mindent megtettem azért, hogy a lehető legjobbat kihozzam az autóból. Sajnos nem sikerült előrébb végeznünk, így nem lesz egyszerű számunkra a holnapi futam, mikor nagyon keményen kell majd küzdenünk.”

Bár a tíz rajthelyes büntetés komoly kihatással volt a McLaren stratégiájára, Hamilton elmondta, nem ez járt az eszében, mikor beült az autójába.

“Nyilván nem segített, de úgy állsz hozzá a hétvégéhez, hogy nyerni akarsz. Magabiztosnak kell lenned, és tudnod kell, hogy a csapat mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobban felkészítse az autód a hétvégére” – magyarázta a brit pilóta.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hamilton elnézést kért a McLarentől
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt