Hamilton első szavai az 5. vb-cím megnyerése után - F1VILÁG.HU

Hamilton első szavai az 5. vb-cím megnyerése után

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Lewis Hamilton 5. világbajnoki címét szerezte meg a Mercedesszel a Mexikói Nagydíjon – íme a brit pilóta első nyilatkozata a futamot követően!

Hamilton nem a dobogón állva ünnepelte 5. világbajnoki címét, azonban emiatt egy cseppet sem bánkódott a mexikói futam végén, amikor kiszállt autójából, hiszen a közönség már ötszörös bajnokként ünnepelte.

A verseny után a brit pilóta kereste a szavakat, de röviden megköszönte a csapat munkáját és a családja támogatását.

„Ez egy nagyon furcsa érzés most” – reagált a 33 éves pilóta arra, hogy utolérte Juan Manuel Fangiót a vb-címek tekintetében. „Nem itt nyertük meg a bajnoki címet, hanem ez egy kemény munka eredménye, ami sok versenyen át tartott.”

A Mercedesszel versenyzem 13 éves korom óta, hogy elérjem ezt – Fangio is a Mercedesszel érte el. Hihetetlen érzés, és nagyon szürreális jelen pillanatban.”

„Nem tartanék itt a családom nélkül és a kemény munka nélkül, amit édesapám végzett.”

„Nem engedhetem meg magamnak, hogy túl érzelmes legyek a nyilvánosság előtt. Annyira hálás vagyok. Köszönök minden támogatást” – folytatta a brit.

A mexikói verseny mindemellett nem a legjobb futamai közé tartozik, ám ez most eltörpül az érzés mellett, hogy újra világbajnok lett.

Hirdetés

„Ez egy borzasztó verseny volt. Remek rajtom volt, és innen próbáltam feljebb jutni, de tényleg nem tudom, mi történt. Csak megpróbáltam tartani a pozícióm és hazahozni az autót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!