Friss hírek

Hamilton: Elvertem volna Schumachert!

Lewis Hamilton kijelentette, Michael Schumacherrel is elbírt volna az idei évben, éppen ezért sajnálja, hogy nem mérkőzhetett meg a Ferrari sztárjával, aki a tavalyi év végén befejezte versenyzői pályafutását.

Lewis Hamilton kijelentette, Michael Schumacherrel is elbírt volna az idei évben, éppen ezért sajnálja, hogy nem mérkőzhetett meg a Ferrari sztárjával, aki a tavalyi év végén befejezte versenyzői pályafutását.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton csütörtök délelőtt a Westend City Centerben járt, ahol megnyitotta a Vodafone legújabb szaküzletét, majd felsétált a tetőtérre, ahol bemutatta gokart tudását.

Bár mindenkit lenyűgözött Hamilton idei menetelése a Forma-1-ben, sokan úgy gondolják, hogy a brit újonc nem állhatna most a bajnokság élén, ha a Ferrari hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher nem vonult volna vissza a 2006-os idény végén.

Hirdetés
 

Hamilton ugyan sajnálja, hogy nem mérkőzhetett meg Schumacherrel, biztos benne, hogy a német sztár jelenléte sem zavarta volna meg.

“Nagyon sajnálom, hogy nem versenyezhettem együtt a hétszeres világbajnokkal, azonban úgy gondolom, hogy előtte lettem volna” – mondta mosollyal az arcán Hamilton arra a kérdésre, hogy mit kezdett volna Schumacherrel, ha a Ferrari versenyzője nem vonult volna vissza a tavalyi évben.

A brit versenyző a sajtótájékoztató keretén belül köszönetet mondott édesapjának és Ron Dennisnek, akik nélkül biztosan nem jutott volna el ilyen magas szintre.

“Karrieremet a kezdetektől fogva édesapám segítette, mindent megtett annak érdekében, hogy minden adott legyen ahhoz, hogy jól szerepelhessek. Mindig mellettem volna, még a nehéz helyzetekben is. A másik ember, akinek sokat köszönhetek az Ron Dennis, aki immáron több mint tíz éve egyengeti a karrierem.”

Hamilton azt is elmondta, bár egyelőre még négyesélyes a világbajnokság, legnagyobb ellenfelének saját csapattársát, Fernando Alonsót tartja, aki az elmúlt versenyen aratott győzelmével két pontra csökkentette lemaradását vele szemben.

“Úgy gondolom, az autónk elég jó ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, azonban minden egyes futamon oda kell figyelnünk, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy pontok nélkül hagyjunk elegyetlen helyszínt is” – folytatta a brit versenyző, aki az Európa Nagydíj kivételével az idei összes versenyen felállhatott a dobogóra.

És hogy milyenek az esélyei a Magyar Nagydíjon? “Úgy gondolom, mindenünk megvan ahhoz, hogy jól szerepeljünk, így magabiztosan várom a hétvégét.”

Egyes források arról számoltak be, hogy Hamilton magával hozta Budpaestre barátnőjét, ám az ifjú titán cáfolta, hogy ez így lenne: “Nem, ezek a híresztelések nem igazak. Kettéválasztom a magánéletet a sporttól. A Forma-1 egy munkahely, nem hiszem, hogy bárkinek is nyaralnia kellene velem, így nem, nem hoztam magammal a barátnőmet.”

Hamilton a tavalyi évben még GP2-es versenyzőként látogatott el hazánkba, most viszont már mint a Forma-1 sztárja várhatja a Magyar Nagydíjat.

“A tavalyi évben minden erőmmel azon voltam, hogy megnyerjem a bajnokságot, akkor álmodni sem mertem volna arról, hogy idén már a Forma-1-ben versenyezhetek, az pedig még a legmerészebb gondolataimban sem merült fel, hogy a szezon második felében én vezetem majd a bajnokságot a kétszeres világelső Fernando Alonso előtt” – mondta Hamilton, aki remekül érzi magát Budapesten, és nürburgringi balesetét már el is fejeltette.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!