Hamilton: Érdekes taktika a pole-szerzéshez - F1VILÁG.HU

Hamilton: Érdekes taktika a pole-szerzéshez

HIRDETÉS
Lewis Hamilton szerint a Ferrari csúnyán kibabrált a riválisokkal a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén.
Italian Grand Prix 2019, Monza, Friday, Lewis Hamilton, Mercedes

A monzai kvalifikáción Charles Leclerc szerezte meg a pole pozíciót, miután a Q3-ban futott első gyorskörében a leggyorsabb volt.

Mivel a kvalifikáció végén egyfajta lassúsági versenyt keletkezett annak érdekében, hogy mindenki megfelelő szélárnyékot kapjon, Carlos Sainz kivételével mindenki lecsúszott arról, hogy újabb mért kört teljesítsen.

„Gyakorlatilag időhúzással kiszúrtak velünk. Érdekes: pole pozíciót szerezni az első etapban, majd mindenkit kizárni időhúzással” – mondta a Ferrarival kapcsolatban Hamilton rögtön az időmérő után.

„A kivezető kör mindenki számára veszélyes volt. Voltak, akik lelassítottak, és fogalmad sem volt arról, ki van melletted. Kétségkívül veszélyes dolog volt, ugyanakkor élvezetes is.”

„De természetesen hátrányban voltunk az egyenesekben a Ferrarikkal szemben, szóval különösen szükségünk volt a szélárnyékra. Mint ahogy szerintem a többieknek is.”

„Az idei szárnyakkal sokkal nagyobb a légellenállás, szóval mindenki erre fókuszál.”

Hamilton mindenesetre azt mondja, örül, hogy legalább a 2. rajthely meglett.

„Harcolhatunk holnap a Ferrarikkal, ami jó – sikerült közéjük kerülnünk. Szóval csapatként remek helyzetben vagyunk. Kicsit persze sajnálatos, hogy nem tudtunk futni egy újabb mért kört.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!