Hamilton érezte a nyomást Bottas részéről - F1VILÁG.HU

Hamilton érezte a nyomást Bottas részéről

HIRDETÉS
A 2019-ben 6. világbajnoki címét szerző Lewis Hamilton elismerte, a tavalyi szezon első felében bizony érezte azt a nyomást, amit csapattársa, a megerősödő Valtteri Bottas helyezett rá.
2019 Russian Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Valtteri Bottas Mercedes

Bottas győzelemmel kezdte az elmúlt idényt, hiszen Ausztráliában legyűrte Hamiltont.

Bár a brit versenyző Bahreinben és Kínában győzelemmel válaszolt, csapattársa bakui győzelmével áprilisban az összetett pontverseny élére ugrott ismételten.

„Az időmérő jó volt Melbourne-ben, de elveszítettem a versenyt. Megsérült az autóm, és eléggé visszaestem” – mondta Hamilton, aki végül megnyerte a világbajnokságot.

„Az első pár verseny általában nem tökéletes számomra. Nem voltak rosszak, jobbak, mint általában, de ott volt az a bizonyos külső nyomás ’Valtteri 2.0-tól’, és arra gondoltam, ’2-2-re állunk egy ponton, két győzelem mindkettőnknek’.”

„De egyben kellett maradnom fejben, nem hagytam, hogy a külső tényezők befolyásoljanak. De emberként nagyon nehéz nem észrevenni ezeket a dolgokat.”

Hamilton végül 413 pontot gyűjtve lett ismét bajnok, elmondása szerint viszont a következetesség fontosabb volt a „wow-pillanatoknál” 2019-ben.

„A jobb következetesség a versenyeken nagyon fontos volt számomra. Őrület, mert eljutottunk augusztusig, azt gondoltam, ’te jó ég, 8 győzelmem van’, csapatként azt hiszem, 14 győzelmet szereztünk. Az ember hajlamos elfelejteni ezeket, mert folyamatosan előre nézel, az idő pedig csak ketyeg.”

„Kerestem azokat a bizonyos „wow-köröket”, és őszintén szólva volt is pár jó kör, de nem feltétlenül állítanám sorba őket. Azt hiszem, néhány 2. hely, amikor sikerült elválasztani a Ferrarikat, ’wow-körnek’ tűnt, de mivel nem voltam fél másodperces előnnyel a pole-ban, ez nem volt feltűnő. De belül én azért éreztem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!