Hamilton érkezése komoly nyomás a Mercedesnek - F1VILÁG.HU

Hamilton érkezése komoly nyomás a Mercedesnek

Lewis Hamilton érkezése egyértelműen nyomást jelent a Mercedes Forma-1-es csapata számára – árulta el Nick Fry, a brackley-i gárda ügyvezető igazgatója a minap. Hamilton elárulta, nem számít győzelemre jövőre.Lewis Hamilton érkezése egyértelműen nyomást jelent a Mercedes Forma-1-es csapata számára – árulta el Nick Fry, a brackley-i gárda ügyvezető igazgatója a minap.

A 2008-as év világbajnoka hat év után elhagyja a McLaren csapatát, és jövőre már a Mercedesnél folytatja pályafutását, ahol a visszavonuló Michael Schumachert váltja majd.

A Mercedes a visszatérése óta eltelt három évben nem tudott kimagasló eredményeket elérni a Forma-1-ben, habár Nico Rosberg Kínában egy futamgyőzelmet azért begyűjtött.

Nick Fry, a gárda ügyvezetője tisztában van azzal, egy olyan versenyző, mint Hamilton leigazolása komoly nyomást jelent a Mercedes számára, hiszen jó autót kell adniuk világbajnok versenyzőjük alá.

„Azt gondolom, ez egyértelműen jelzi a csapat törekvéseit” – mondta Fry a brit szerződtetése kapcsán.

„Minden idők egyik legjobbja versenyzett nálunk, aki életkorából adódóan pályafutása utolsó szakaszában volt már, mikor megérkezett hozzánk. Ahhoz, hogy jól szerepeljünk a Forma-1-ben, minden tekintetben jónak kell lennünk. A legjobb technológiára, a legjobb csapatmunkára és menedzsmentre, és a legjobb versenyzőkre van szükség.”

„[Hamilton érkezése] igazán izgalmas a csapat számára, ugyanakkor nagy nyomást is jelent, mert Ross Brawnnak nagyon jó autót kell biztosítania számára. Gyenge autóval nem nyerhet. Egy olyannal igen, ami nem a legjobb, a sportág azonban manapság olyan versenyképes, hogy nem igazán lehet nagy előnyt kiépíteni.”

Fry szerint Hamilton – Fernando Alonsóhoz hasonlóan – képes nyerni egy olyan autóval, mely nem emelkedik ki a mezőnyből. A szakember szerint ezt Sebastian Vettel három bajnoki címe ellenére még nem bizonyította.

„Véleményem szerint Lewis és Fernando a legjobbak. Némi fenntartással mondom azt, hogy Sebastian Vettel is ebbe a csoportba tartozik – mindig övé volt a legjobb autó, így véleményem szerint még bizonyítania kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!