Friss hírek

Hamilton és Bottas kasztnit cserélnek hétvégére

Kasztnit cserél a hétvégi Forma-1-es Francia Nagydíjra a Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas.

Miközben a hétszeres világbajnok az egyéni pontverseny 2. helyét foglalja el 4 pontos lemaradással Max Verstappenhez képest, addig Valtteri Bottas kiábrándítóan szerepelt a szezon első versenyein.

A Francia Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Bottas megerősítette, erre a hétvégére kasztnit cserél csapattársával.

„Nem egy új kasztniról van szó. Más lesz, és eleve tervben volt, hogy kapok egy másik kasztnit ezen a ponton” – mondta a finn, aki Le Castellet-ben a Mercedes 6-os számú kasztnijával versenyezhet majd, míg Hamilton megkapja a 4-es számút, amivel csapattársa Bakuban versenyzett.

A Crash.net című internetes lapnak a német istálló szóvivője is megerősítette a cserét – ő azt mondta, nincs teljesítménykülönbség a két váz között. A csere állítólag nincs összefüggésben Bottas gyenge közelmúltbéli teljesítményével, csupán a csapat szeretne meggyőződni arról, hogy az elérhető vázakkal nagyjából azonos mennyiségű kilométert tesztnek meg.

Bottas egyébként idén már cserélt kasznit, miután az Emilia-Romagna Nagydíjon csúnya balesetet szenvedett. Az Imolában megsérült 5-ös számú vázat a szezon vége előtt tervezi újra bevetni a Mercedes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!