Friss hírek

Hamilton és Bottas is pályára viszi a Mercedes fejlesztéseit

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is tovább dolgozhat majd a Mercedes új aerodinamikai csomagjával a Japán Nagydíj pénteki edzésnapján.

A német istálló már a múlt hétvégi Maláj Nagydíjra is elvitte magával újításait, azokkal azonban Hamilton nem igazán volt megelégedve, így csupán Bottas használta azt a hétvége során.

Sőt, később a finn is bevallotta, bánja, hogy nem tért inkább vissza a régebbi konfigurációra, az ugyanis jóval nagyobb stabilitást adott az autónak.

A Mercedesnél jelenleg is keresik a válaszokat a felmerült problémákra, hiszen a mérnökök a szélcsatornában úgy látták, az új első szárny és padlólemez, valamint a különböző módosított szárnyelemek tizedmásodperceket jelentenek körönként.

A német istálló éppen ezért Szuzukában tovább folytatja majd az új aerodinamikai csomag tesztelését. Az F1VILÁG úgy tudja, a pénteki első szabadedzésen Hamilton és Bottas is dolgozik majd a fejlesztésekkel, eztán dönt a csapat arról, hogy mik lesznek azok, melyek fent maradnak az autókon az időmérő edzésre, és a vasárnapi versenyre.

A Mercedes dolgát nehezíti, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint pénteken eső várható, ráadásul a szuzukai pálya régi aszfaltján közel sem olyan jó a tapadás, mint egy új versenyhelyszínen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!