Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Hamilton és Magnussen is a bokszutcából rajtolhat

Lewis Hamilton és Kevin Magnussen is a bokszutcából vág majd neki a vasárnapi Magyar Nagydíjnak, miután teljesen újjá kell építeni autójukat az időmérőn történt tűzeset és baleset miatt.


Lewis Hamilton és Kevin Magnussen is a bokszutcából vág majd neki a vasárnapi Magyar Nagydíjnak, miután teljesen újjá kell építeni autójukat az időmérőn történt tűzeset és baleset miatt.

A Mercedes versenyzőjének autója az első etapban gyulladt ki egy üzemanyag-folyás miatt, és bár közel állt meg a tűzoltókhoz, autója olyannyira megsérült, hogy egy új motort és váltót kell beépíteniük a szerelőknek.

Mindez egyébként csak rajtbüntetést jelentene, ám a Mercedes úgy döntött, a bokszból vág majd neki a 70 körös versenynek, ahol jó esélye van az esőnek.

Magnussen szintén a bokszutcából rajtol majd, miután az időmérő harmadik etapjának elején, mikor rázendített az eső, elvesztette autója felett az uralmát a célegyenes végén és a gumifalba csapódott.

A McLaren dán versenyzőjének autója szintén komolyan sérült, így egy új karosszériát kellett előkészítenie a csapatnak, ami pedig azt jelenti, hogy nem sorakozhat fel a rajtrácsra.

„Úgy gondoljuk, hogy a karosszéria és a váltó is cserére szorul” – mondta Eric Boullier csapatfőnök.

„Már csak a végső megerősítésre várunk, de erre számítunk. Ami pedig azt jelenti, hogy a bokszutcából vágunk majd neki a versenynek.

Magnussen szerint balszerencsés volt, hogy éppen az első kanyarban voltak a legrosszabbak a körülmények, miközben a pálya más pontjain teljesen száraz volt az aszfalt.

„Teljesen száraz volt az utolsó kanyarban, és az egyenesben is” – mondta. „Egy kicsit korábban kezdtem el fékezni, talán 20 méterrel, de nagyon vizes volt a pálya. Blokkoltak a kereket, és nem tudtam megállni. Szerencsétlen eset volt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS