Hamilton és Ricciardo az ellenszurkolókat kritizálta - F1VILÁG.HU

Hamilton és Ricciardo az ellenszurkolókat kritizálta

HIRDETÉS
Lewis Hamilton szerint elfogadhatatlan, Daniel Ricciardo szerint éretlen viselkedést engedtek meg maguknak azok a Forma-1-es nézők, akik az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén Hamilton balesetét ünnepléssel fogadták.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 08: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 08, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Az utóbbi néhány nap során kisebb vihart kavart a Forma-1-es paddockban egyes szurkolócsoportok viselkedése. Az Osztrák Nagydíj pénteki időmérő edzésén az élő tévéadásba is bekerült, ahogy Lewis Hamilton megcsúszását és gumifalba csapódását a közeli lelátón ülők egy része üdvrivalgással fogadta. Az esetre reagálva Hamilton úgy fogalmazott, ez a viselkedés elfogadhatatlan az F1 nézőitől.

„Közben nem hallottam őket, mert több dologgal el voltam foglalva. Utána azonban meghallottam, és sem megérteni, sem elfogadni nem tudom ezt a viselkedést. Azt is ünnepelni fogják, ha egy pilóta kórházba kerül? Elképesztő, hogy egy ilyen veszélyes sport esetében az emberek képesek erre. Hálás vagyok, hogy nem sérültem meg komolyabban” – fogalmazott a hétszeres világbajnok, aki az egy héttel ezelőtti hazai versenyén is hangot emelt az ellenszurkolás miatt. Akkor a tavalyi nagy riválisa, Max Verstappen részesült a nézők „szeretetében”.

„Sosem érdemel ujjongást egy hibázó, balesetet elszenvedett vagy megsérült pilóta. Ez Silverstone-ban sem történhetett volna meg. Úgy sem, hogy ott nem balesetről beszélünk” – tette hozzá.

A McLaren pilótája, Daniel Ricciardo érti, hogy egyes nézők miért szurkolnak bizonyos pilóták ellen, de szerinte a sport veszélyessége miatt minden versenyző több tiszteletet érdemel.

Sosem rajongtam a fújolásért, szóval ezt nem tudom elfogadni. Nyilván mindenkinek vannak kedvenc pilótái, ahogy olyanok is, akiknek nem feltétlenül szurkolunk. Balesetet azonban nem akarunk látni.”

Az ausztrál pilóta emlékeztetett minden futamra látogató nézőt arra, hogy a pilóták is emberek.

„Ezt nem lenne szabad elfelejteniük. Amikor valaki a tömegben tartózkodik egész nap, már megivott pár sört, és valaki mellette rákezd, akkor azt érezheti, ez rendben van. Egy bizonyos kort elérve azonban felnő az ember, és rájön, hogy 30 évesen nem kellene olyan dolgokat csinálnia, amit 15 évesen még megtett. Ennél legyünk érzékenyebbek” – fogalmazott Ricciardo.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!