Friss hírek

Hamilton és Rosberg is új motort kap Kanadában

Új motort kap a hétvégi Kanadai Nagydíjra a Mercedes Forma-1-es csapatának két versenyzője, Lewis Hamilton és Nico Rosberg.


Új motort kap a hétvégi Kanadai Nagydíjra a Mercedes Forma-1-es csapatának két versenyzője, Lewis Hamilton és Nico Rosberg.

A német gyártó ugyan fejlesztési zsetonjait a Ferrarival és a Hondával ellentétben nem használja még fel, az évad eddigi versenyein használt aggregátokat azonban lecseréli autóiban.

A hírek szerint Lewis Hamilton és Nico Rosberg Kanadában, Ausztriában, Angliában és Magyarországon használja majd az új erőforrásokat, Belgiumban vagy Olaszországban aztán már továbbfejlesztett erőforrását is pályára viszi.

„Kanadában új erőforrásokat kapnak versenyzőink, mindketten az idei másodikat” – mondta Paddy Lowe technikai igazgató.

„Az első aggregátokat hat versenyhétvégén át használtuk, és hihetetlen eredmény a brixworth-i csapattól, hogy mindkettővel több mint 4000 km-t értünk el.”

„Feltételezzük, hogy riválisaink is új erőforrásokat szerelnek autóikba, amiket a fejlesztési zsetonoknak hála talán fejlesztettek is, szóval érdekes lesz látni, ezen a hétvégén miképp változik az egyensúly ebben a tekintetben.”

„A montreali pálya az egész autót megterheli, nemcsak a motort és a fékeket. Szóval arra koncentrálunk, hogy mindkét autónk célba érjen – tavaly ezt nem sikerült megtennünk.”

„A teljesítmény vonatkozásában sem veszünk semmit biztosra: a pálya annyira egyedülálló, hogy rengeteg mindent kell jól csinálnunk ahhoz, hogy a legjobb eredményeket érjük el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek