Hamilton és Verstappen között megvan a bizalom a kemény, de tiszta versenyzéshez - F1VILÁG.HU

Hamilton és Verstappen között megvan a bizalom a kemény, de tiszta versenyzéshez

Megvan a kölcsönös bizalom Max Verstappen és Lewis Hamilton között, hogy a folytatásban is kemény, ugyanakkor fair küzdelmet folytassanak a világbajnoki címért – erről a két versenyző beszélt a vasárnapi Portugál Nagydíj után.

A bahreini és az imolai futamok után Hamilton és Verstappen Portimaóban is egymásnak feszült, a versenyt pedig ezúttal a Mercedes címvédője nyerte meg holland ellenfele előtt.

Az elmúlt versenyek alapján pedig egy igazán parádés küzdelemre van kilátás a világbajnoki címért, melyhez elengedhetetlen az egymás iránti tisztelet.

 

„Igen, ez nagyon király dolog, főleg, amikor egy olyan versenyző ellen versenyzel, akiről tudod, hogy vele szemben elmehetsz a határokig, mert megvan a bizalom egymás közt ahhoz, hogy szuperkeményen harcoljatok” – mondta Verstappen a vasárnapi futamot követően.

„Szerintem ez mindig nagyon jó, hiszem láthattuk, hogy az elmúlt három versenyen eléggé… Hogy is mondjam… Nagyon szoros volt, de kiszámítható. Lewisnak soha nem volt olyan megmozdulása, ami miatt attól féltem, hogy ütközni fogunk, vagy ilyesmi. Mindig nagyon bíztam Lewisban, tudtam, hogy elég helyet fogunk adni egymásnak.”

Hasonlóképp vélekedik Hamilton is, aki néhány hete még a Sebastian Vettel elleni csatákat emlegette pályafutása legjobbjaiként – de könnyen lehet, hogy ez az idei szezont követően megváltozik majd!

„Igen, én is így gondolom” – vette át a szót a hétszeres világbajnok Portimaóban.

„Szerintem ez a tiszteletből fakad, és szerintem mindketten nagyon-nagyon keményen, de fair módon versenyzünk. Szerintem ettől lesz nagyszerű a versenyzést, ettől lesznek nagyszerű versenyzők. Azt gondolom, továbbra is ugyanilyen tiszta marad a küzdelem, és ennyire a határon leszünk – és kétlem, hogy bármelyikünk is azt tervezi, hogy ennél közelebb kerülünk majd egymáshoz a pályán!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton és Verstappen között megvan a bizalom a kemény, de tiszta versenyzéshez
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!