Hamilton esélyesnek tartja magát a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Hamilton esélyesnek tartja magát a Hungaroringen

HIRDETÉS

Lewis Hamilton szerint a McLarennek minden esélye megvan arra, hogy győzelmet arasson a hétvégén megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjon, jóllehet a Ferrari előnyben volt velük szemben az elmúlt három versenyen.

Lewis Hamilton szerint a McLarennek minden esélye megvan arra, hogy győzelmet arasson a hétvégén megrendezésre kerülő Magyar Nagydíjon, jóllehet a Ferrari előnyben volt velük szemben az elmúlt három versenyen.

A wokingi alakulat 27 ponttal vezeti a konstruktőrök versenyét a Ferrari előtt, miután Fernando Alonso fantasztikus vezetést bemutatva megszerezte a győzelmet az esőáztatta Európa Nagydíjon. Annak ellenére, hogy a Ferrari fantasztikusan teljesített az elmúlt versenyeken, Hamilton biztos benne, hogy felveheti a harcot ellenfeleivel.

“Ugyanolyan esélyünk van, mint bárki másnak a versenyen” – mondta a brit versenyző, aki jelenleg két ponttal megelőzve csapattársát, vezeti a bajnokságot. “Fantasztikus az autónk, és ami a legfontosabb, tiszta fejjel vágok neki a versenynek. Felfogásom nem változott, és úgy érzem, mindenünk megvan ahhoz, hogy megnyerjük a hétvégi futamot.”

A McLaren a múlt héten a spanyolországi Jerezben készült a szezon hátralévő részére. Hamilton szerint minden tervezett munkát el tudtak végezni a háromnapos tesztprogram alatt, így felkészülten várhatják a hétvégi megmérettetést.

“Eredményes tesztet teljesítettünk Jerezben” – mondta. “Egy napot töltöttem a helyszínen, és már a magyar versenyre koncentráltam. Keményen dolgoztam, hogy a lehető legjobban beállítsam az autót a hétvégi versenyre, ahol nagy valószínűséggel hatalmas meleg, és nagy por vár majd minket.”

Eközben csapattársa, Fernando Alonso mindent megtesz annak érdekében, hogy újabb győzelmével megelőzze csapattársát, és átvegye a vezetést a világbajnoki pontversenyben. A spanyol versenyző úgy gondolja, hogy az MP4/22-es legalább olyan jól fog teljesíteni a kanyargós Hungaroringen, mint májusban a Monacói hercegségben.

“Boldog voltam, hogy megszereztem a győzelmet Németországban, és bízom benne, hogy ugyanezt az eredményt elérhetem Magyarországon” – mondta Alonso. “Szép emlékeim vannak a pályáról, itt szereztem meg pályafutásom első győzelmét a Forma-1-ben, bár a tavalyi versenyem nem sikerült túl jól. Kemény verseny volt, időbüntetésem miatt csak a tizenötödik helyről rajtolhattam, majd később ugyan felugrottam az élre, de sajnálatos módon kiestem.”

“Mindezek ellenére, mindig különleges lesz számomra ez a pálya. Általában élvezem a versenyt a Hungaroringen, így már alig várom az idei megmérettetést a McLaren Mercedes versenyzőjeként. Az MP4/22-es az idei évben eddig jól teljesített az ilyen jellegű pályákon, így optimistán várom a futamot” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!