Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

HIRDETÉS
Nehezen viseli a Red Bull Forma-1-es dominanciáját Lewis Hamilton, aki a Szaúd-arábiai Nagydíjat követően úgy fogalmazott: ennél gyorsabb autót még sosem látott a száguldó cirkuszban.
Lewis Hamilton, Mercedes, press conference

Lewis Hamilton 31 másodperces hátránnyal az ötödik helyen ért célba a múlt hétvégi dzsiddai F1-es futamon, amelyen érzése szerint esélye sem lett volna feltartóztatni a mezőny második feléből felzárkózó Max Verstappen előretörését. A Red Bull kétszeres világbajnoka Hamiltonhoz képest nyolc pozíciónyi hátránnyal kezdte a futamot, ennek ellenére már a tizenkettedik körben utolérte és könnyedén megelőzte a Mercedes pilótáját.

Hamilton a futamot követően arra panaszkodott, ennyire domináns autót még sosem látott az F1-ben – annak ellenére, hogy 2014 és 2020 között számos rekordot döntött meg, valamint hat világbajnoki címet szerzett a Mercedes gyakran érinthetetlennek tűnő autóival.

 „Az biztos, hogy soha nem láttam még ennyire gyors autót. A mi időnkben mi nem voltunk ennyire gyorsak. Azt hiszem, ez a leggyorsabb autó, amit valaha láttam, különösen a többiekhez képest nézve. Nem tudom, hogyan vagy miért, de [Verstappen] komoly tempóval ment el mellettem. Az óriási sebességkülönbség miatt inkább nem is vesződtem a védekezéssel…” – magyarázta a hétszeres világbajnok, aki arra a kérdésre nem kívánt reagálni, hogy a Red Bull fölénye miatt esetleg nézőket veszíthet a Forma-1. „Ez nem az én dolgom vagy felelősségem” – tette hozzá.

A helyzet kapcsán Hamilton csapattársa, George Russell is megszólalt, aki a kollégájához hasonló véleményt formált a Red Bullokról, azzal a különbséggel, hogy szerinte a 2014-es erőviszonyokhoz képest kevésbé drámai a helyzet.

„El kell ismerni, amit a Red Bull csinál. Szerintem a 2014-es Mercedes óta senkinek sem volt ekkora előnye a többiekhez képest. Most mindenkinek keményen kell dolgoznia azon, hogy megértse és ledolgozza ezt a hátrányt” – fogalmazott a Mercedes fiatalabb pilótája.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!