Friss hírek

Hamilton: Ez elég gyenge kezdés volt…

Saját elmondása szerint nem indult túl jól a Forma-1-es Orosz Nagydíj hétvégéje Lewis Hamiltonnak – a brit versenyző az első gyakorláson csak utolsó előtti lett, és bár a másodikon az élmezőnyben zárt, csapattársát, Valtteri Bottast nem sikerült legyűrnie.

Hamilton a szabadedzések után úgy nyilatkozott, a pénteki első gyakorlás igazán gyengére sikeredett, emiatt pedig hátrányba került a második edzésre. Bár sikerült összeszednie magát, van még hová fejlődni

„Nem igazán éreztem úgy, hogy olyan különösebben gyors vagyok” – mondta a világbajnoki címvédő. „Nem indult valami jól.”

„Az első edzés elég gyenge volt, volt egy elfékezésem is az 1-es kanyarban a lágy gumival, aztán a kemény keverékkel mentem ki, és teljesen megsemmisítettem. Szóval gyenge volt a nyitóedzés.”

„A második tréning viszont már sokkal jobban kezdődött. Egy kicsit le vagyok maradva az első és a második szektorban, de az utolsó rendben van. Még nem sikerült összerakni őket, de folyamatban van. Van pár dolog, amin javítanom kell, úgy a vezetés, mint a beállítások szempontjából.”

„Egyszerre csak egyet kell előre lépni. Ha viszont az első edzésen nem lépsz előre, akkor hátrányból kezdesz a másodikon.”

„Ettől függetlenül viszont szerintem az autó jól teljesített. Sok tennivalóm van estére, de ebben nincs semmi új.”

Bár nem volt teljesen elégedett, Hamilton elárultam meglepte, hogy a 3. helyen végző Daniel Ricciardo már 1 másodperces lemaradásban volt mögöttük.

„Ami azt illeti, még nekünk sem tűnt olyan jónak a dolog ma. A tapadás elég gyenge, rengeteget csúszkálunk. És igen, meglepett a különbség. Szóval a mögöttünk lévőknek még rosszabb lehetett!”

„A pálya tapadása viszont nőni fog, és szorosabb lesz a helyzet holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!