Hamilton: Ez életem legnagyszerűbb győzelme - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ez életem legnagyszerűbb győzelme

Lewis Hamilton elmondása szerint pályafutása eddigi legnagyszerűbb győzelmét aratta hazai közönsége előtt a Brit Nagydíjon, ahol borzalmas időjárási körülmények között szinte mindenkinek kört adott a versenyen.

Lewis Hamilton elmondása szerint pályafutása eddigi legnagyszerűbb győzelmét aratta hazai közönsége előtt a Brit Nagydíjon, ahol borzalmas időjárási körülmények között szinte mindenkinek kört adott a versenyen.

A McLaren pilótája, aki David Coulthard 2000-ben aratott győzelme óta első britként állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára Silverstone-ban, hibátlan vezetést bemutatva, megszerezte idei harmadik futamgyőzelmét, mellyel átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

Hamilton nem kevesebb, mint egy teljes percet adott a mögötte befutó Nick Heidfeldnek, és csak a német pilótát, illetve az őt követő hondás Rubens Barrichellót nem körözte le a hatvan körös megmérettetésen.

“Kétség nem fér hozzá, hogy ez pályafutásom legnagyszerűbb győzelme” – mondta boldogan Hamilton a verseny utáni sajtótájékoztatón. “Ez volt a valaha volt legkeményebb verseny, melyet teljesítettem. Folyamatosan azon járt az agyam, hogy ha sikerül befejeznem a futamot, akkor ez lesz életem legnagyszerűbb győzelme, és nem csak a hazai közönség miatt.”

“Az utolsó körökben láttam, hogy a közönség felállva éltet, és csak azon imádkoztam, hogy befejezzem a versenyt. Ezt a győzelmet családomnak szeretném ajánlani, hiszen tudják, hogy az elmúlt versenyek nem voltak egyszerűek számomra, de a család mindig mellettem állt. A futam előtt az öcsém odajött hozzám, és azt mondta, hogy ne aggódjak emiatt. Hatalmas köszönet illeti őket.”

Hamilton bevallotta, voltak olyan pillanatok, mikor az időjárási körülmények hihetetlenül rosszak voltak, különösen akkor, amikor elkezdett szakadni az eső a futam második felében.

“Borzalmasak voltak a körülmények, talán leginkább a tavalyi Japán Nagydíjhoz tudnám hasonlítani. Az első szektor nem volt olyan rossz, de a másodikban nagyon oda kellett figyelni” – magyarázta a brit versenyző.

“Alig láttam ki a sisakból, így az első két kanyarban mindig meg kellett tisztítanom a szemellenzőmet, és ezt minden egyes körben meg kellett tennem, amíg esett az eső. Szinte semmit nem láttam. Nagyon rosszak voltak a körülmények, így mentálisan hatalmas kihívás volt ez a verseny.”

Hamilton továbbá köszönetet mondott hazai rajongóinak, miután nehéz időket élt meg az elmúlt hetekben, hiszen az előző két versenyen egyetlen pontot sem szerzett.

“Őszintén szólva, nem éreztem magam túl jól reggel, egészen addig, míg nem beszéltem a családommal. Láttam a rajongókat a pályán, akik hatalmas energiát adtak nekem. Mindenki hitt bennem, és bízott a képességeimben, így köszönet illeti őket. Csodálatos, amit a rajongók műveltek, és az ő támogatásuk nélkül, most biztosan nem lennék itt” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!