Friss hírek

Hamilton: Ez már több, mint balszerencse

Lewis Hamilton időmérős borzalmai tovább folytatódtak a Magyar Nagydíjon, ugyanis autója már az első etapban üzemanyag-folyás miatt kigyulladt.


Lewis Hamilton időmérős borzalmai tovább folytatódtak a Magyar Nagydíjon, ugyanis autója már az első etapban üzemanyag-folyás miatt kigyulladt.

A Mercedes brit pilótája bízott abban, hogy problémamentes időmérőt teljesíthet a Hungaroringen, ahol a májusi Spanyol Nagydíj óta először megszerezheti a pole pozíciót.

Azonban Hamilton borzalmai tovább folytatódtak, ugyanis autója már az első etapban lángokra kapott, így idő előtt, mért kör nélkül kellett befejeznie a körözést.

Bár a tűzoltók gyorsan beavatkoztak, és megfékezték a tüzet, autója sérülései látszólag igen komolyak.

Hamilton természetesen nagyon csalódott, hogy zsinórban másodszor voltak gondjai az időmérőn, miután a múlt hétvégi Német Nagydíjon egy fékhiba miatt esett ki szintén az első etapban.

„Azt gondolom, hogy elérünk egy ponthoz, mikor már nem csak a balszerencséről kell beszélni. Egyszerűen jobb munkát kell végeznünk” – mondta Hamilton, aki a 21. pozícióból vághat majd neki a vasárnapi megmérettetésnek.

Hamilton kiszállva az autóból a következőket mondta a médiának:

„Az első gyorskörömön voltam, és kezdtem volna a másodikat, mikor valami történt a fékeimmel. Valami a fékrendszer körül hibásodhatott meg. Közvetlenül a bokszutca bejárata előtt voltam, így azt hittem, hogy vissza tudok gurulni a garázsba, de aztán belenéztem a tükörbe és láttam a tüzet.”

„Égett az autó, de ennek ellenére megpróbáltam elérni a garázst. Azt hittem, hogy még tudunk valamit csinálni. Aztán a csapat közölte velem, hogy álljak meg, azonnal, keressek egy tűzoltót, hogy minimalizáljuk a sérülést. Borzalmas.”

Hamilton csapattársa, Nico Rosberg ismét az élről vághat neki a versenynek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!