Hamilton: Ez volt az egyik legnehezebb versenyem! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ez volt az egyik legnehezebb versenyem!

Egyik legnehezebb versenyeként jellemezte a vasárnapi Bahreini Nagydíjat a Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton, aki hatalmas csatában győzni tudott Max Verstappen előtt.

A brit pilóta a 2. helyről vágott neki a futamnak, és miután látták, hogy a Red Bull versenytempója kiváló az övékhez képest, egy alternatív taktikával próbálkoztak.

A futam utolsó köreiben Hamiltont utolérte Verstappen, és meg is előzte, ám pályakiszélesítés miatt a holland végül visszaadta a pozíciót a britnek, aki így megnyerte a futamot.

 

„Wow, milyen nehéz verseny volt!” – mondta a címvédő a leintés után. „Azzal, hogy korán kiálltunk, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de védekeznünk kellett Maxszal szemben. Egész hétvégén lenyűgöző teljesítményt nyújtottak. Szóval valami különlegesre volt szükség.”

„Kiálltunk erre az utolsó etapra, és próbáltunk megfelelő egyensúlyt találni, hogy ne is nyomjuk túlságosan, és maradjanak gumik a verseny vége. Nehéz volt, Max pedig folyamatosan ott loholt mögöttem a végén, de sikerült magunk mögött tartani.”

„Jó ideje ez volt az egyik legkeményebb versenyem, szóval nagyon örülök neki. Óriási köszönet a gyárban dolgozó fiúknak és lányoknak, illetve a srácoknak itt, amiért folyamatosan a határokat feszegetik, és soha nem adják fel – még ha azt is érezzük, hogy lemaradásban vagyunk.”

Hamilton hozzátette, a tesztek után még nagyobb hátrányban voltak a Red Bull-lal szemben, de kőkeményen dolgoztak az idénynyitó előtt, hogy faragjanak ebből.

„Nagyon nehéz volt ma az autóban, de micsoda verseny volt! Remek kezdés ez számunkra. A teszteken azt gondoltuk, 6-8 tizeddel leszünk lemaradva, szóval a múlt héten elvégzett munka igazán látványos volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Ez volt az egyik legnehezebb versenyem!
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!