Hamilton: Ezerszer élvezetesebb csatázni, mint simán nyerni! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ezerszer élvezetesebb csatázni, mint simán nyerni!

A 19. helyről rajtolva az 5. pozícióban ért célba Monzában a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője pedig elárulta, nagyon élvezte az Olasz Nagydíjat. Azt mondta, „ezerszer izgalmasabb” csatázni másokkal, mint simán nyerni az élről indulva.

Hamilton azért csak az utolsó sorból vághatott neki a vasárnapi versenynek, mert autójában kicserélte a V6-os erőforrást a Mercedes. A brit pilóta szépen haladt előre, a futam végén pedig Carlos Sainz ellen próbált vívni a 4. helyért, a hajrában pályára küldött biztonsági autó azonban végül nem adott lehetőséget arra, hogy megmérkőzzenek. A hétszeres világbajnok a leintés után arról beszélt, rendkívül élvezte a küzdelmeket.

„Ezerszer élvezetesebb, csatázva a többiekkel” – mondta a hétszeres világbajnok. „Amikor én kezdtem, az első gokartom egy öreg gép volt, ütött-kopott, és mindig hátulról kellett rajtolnunk régi gumikkal. És én mindig ezt élveztem”

„Most is voltak ezek a csatáim, és sokkal élvezetesebb, mint az első helyről rajtolni, és elhúzni. Másféle kihívás. De én jobban preferálom, hogy másokkal harcoljak. Amikor az ember nyer, az teljesen más, büszke vagy mindenkire. Szeretem a továbblépés gondolatát. Ma úgy éreztem, mintha egy létrán másztam volna fel. A haladás jó dolog!”

Hamilton a futam első körében némi sérülést is összeszedett autóján, az egyik első kerék felett elhelyezett szárnyelem kapott ütést egy másik autóról lerepülő alkatrészről.

„Nem ütköztem senkivel, nem hinném. De láttam, hogy repült néhány alkatrész, amik eltaláltak engem. Szerintem ez okozta a sérülést a kerék feletti elemen. Nem is tudom, mire szolgálnak ezek az alkatrészek. De ez a lap volt az, ami megsérült. Igazából csak a kilátást takarják, ez minden!”

A Mercedes versenyzője azt elismerte, egy kicsit frusztrált volt amiatt, hogy pályára küldték a Safety Cart a futam végén, noha nem feltétlenül gondolja azt, hogy képes lett volna legyűrni Sainzot, a spanyol ugyanis gumielőnyben volt vele szemben.

„A lágy gumi kezdett elfogyni egy kicsit, és azt hiszem, ők kiálltak, szóval új abroncsaik voltak, tehát valószínűleg nem tudtam volna megelőzni őket. De nagyon élveztem a csatát mindenkivel, szépen léptem el ezzel az autóval. Egyértelműen kihívást jelentett kezdettől fogva.”

„Versenyzőként persze az ember több időt akar, szerettem volna harcba szállni az előttem lévő Ferrarival, és látni, hogy képes vagyok-e még egy pozíciót nyerni. De utólag azt hiszem, jól végződött a dolog. Nagyon hálás vagyok, hogy sikerült az utolsó sorból felkapaszkodnom.”

Hamilton hozzátette, nem bánja, hogy ő a hajrában nem állt ki friss abroncsokért.

„Nem voltak rosszak a gumijaim. Úgy éreztem, képes vagyok hőmérsékleten tartani őket. És nem akartam feladni. Azt mondták, ketten vannak a bokszutcai „ablakomban”. Ha tehát kiállok, két versenyző mögé érkeztem volna vissza. És nem akartam megkockáztatni. Szóval kint maradtam. Ezúttal jól alakult. Olyan ez, mint ruletten kockáztatni – fekete vagy piros.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!