Hamilton: Ezt az unokáimnak is mesélni fogom - F1VILÁG.HU

Hamilton: Ezt az unokáimnak is mesélni fogom

HIRDETÉS
Lewis Hamilton a 2. helyről rajtolva megnyerte az Emilia-Romagna Nagydíjat, így a Mercedes 7. konstruktőri bajnoki címének elnyerésekor ő ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán.
IMOLA, ITALY - OCTOBER 31: Lewis Hamilton, Mercedes F1 W11 EQ Performance during the Emilia-Romagna GP at Imola on Saturday October 31, 2020, Italy. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

Ugyan a pole pozícióból Valtteri Bottas indulhatott, a Mercedes versenyzője a 2. körben ráhajtott Vettel törmelékére, ami fennakadt autóján és emiatt a finn folyamatosan időt veszített.

A kiállások során így Hamilton meg tudta előzni őt és Max Verstappent is, majd nem engedte ki a győzelmet a kezéből, így ő állhatott a dobogó legfelső fokára. 

A Mercedes az Emilia-Romagna Nagydíjon megszerezte 7. konstruktőri bajnoki címét, amellyel történelmet írtak – soha, egyetlen csapatnak sem sikerült sorozatban ennyi csapatesőséget szerezni a Forma-1-es világbajnokságban. 

Hamilton a verseny után elmondta, nem lehet elég hálás azért, hogy ennek a csapatnak és ezeknek az eredményeknek részese lehet. 

„Ez lenyűgöző, mert ha ránézek a csapatomra, tudom, hogy minden férfi és nő a gyárakban, Brackley-ben és Brixworthben hősök, akik soha nem adják fel, és folyamatosan fejlesztenek és újítanak” – mondta a brit. 

„Az emberek, amikor nézik, talán azt gondolják, hogy már hozzászoktunk ehhez. De ezzel a csapattal mindig olyan érzés, mintha az első lenne, és ez a csapatszellem miatt van így. Szóval mindig és örökké hálás leszek mindenkinek, hogy részese lehetek ennek, hogy részese lehetek egy ilyen rekorddöntésnek. Egy csapat sem csinálta ezt korábban.”

„Ez hihetetlen” – folytatta a brit. „Hihetetlen évről évre újra visszajönni, és ugyan remek a teljesítményünk, nem könnyű hozni az eredményeket versenyhétvégéről versenyhétvégére.”

„Hétszeres bajnokok – ez már valami, és ezt majd az unokáimnak is mesélhetem egy napon.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!