Hamilton: Ezt nem engedhetjük meg magunknak

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,01.JUL.18 - MOTORSPORTS - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W54NAZPD2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Kiábrándító véget ért a Forma-1-es Osztrák Nagydíj a Mercedes csapata számára: az istálló a kettős győzelmet célozta meg a szombati időmérő után, ehelyett kettős kieséssel zárták a spielbergi hétvégét.

Pedig Hamilton számára kiválóan indult a verseny, a rajtot követően ugyanis megelőzte csapattársát, Bottast, és egészen addig az élen autózott, amíg a finn alatt műszaki hiba következtében meg nem állt a Mercedes.

Ekkor ugyanis érvénybe lépett a virtuális biztonsági autós szisztéma, és miközben a Hamiltont üldöző riválisok remek taktikai érzékkel a bokszba hajtottak, addig a címvédő kint maradt a pályán, értékes másodperceket – és végül a vezetést – veszítve ezzel.

Hamilton a versenyt követően szemmel láthatóan csalódottan nyilatkozott, ám elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy visszavágjon. Ehhez azonban elmondása szerint az kell, hogy a Mercedes is összekapja magát.

„Nem fogok hazudni: minden területen dolgoznunk kell” – nyilatkozta a brit, aki visszacsúszott a második helyre az összetett pontversenyben, hátránya 1 pont Sebastian Vettellel szemben.

„Az autó nagyszerű volt, mi voltunk a leggyorsabbak. De az, hogy két eltérő műszaki hibánk van, elég szokatlan. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy eldobjuk ezeket a pontokat. És golyóálló metódust kell találnunk a stratégiára vonatkozóan, ha ugyanis az autónk bírták volna, könnyű győzelmet szerezhettünk volna – mert kényelmesen az élen voltunk.”

„Nagyon rég volt már ilyen rossz hétvégénk, de teljes mértékben hiszek a csapatban. Alig várom, hogy újra autóba üljek, és próbáljuk megérteni, mi volt a probléma. Tudom, hogy a srácok keményen dolgoznak majd azért, hogy megbizonyosodjunk arról, nem fordulnak elő ismét.”

A verseny során James Vowles, a Mercedes stratégiai főnöke a csapatrádión keresztül vállalta a felelősséget a futam elején elkövetett taktikai bakiért, Hamilton pedig azt mondja, meg kell érteniük, hogy mi siklott félre.

„Vannak dolgok, amiket megtehetsz: például, ha kihívnak, és kint maradsz a pályán. De alapvetően a bokszutca falánál ülők azok, akikbe 100 százalékos bizalmat fektetsz, és hiszel bennük. Hiszen ők látják a teljes képet” – mondta a címvédő.

„Minden, amit én látok, egy srác előttem, egy srácom mögöttem, és nem igazán tudom… Igazából az említett esetkor az élen voltam, és nem igazán tudtam, hol is vannak a többiek.”

„Ilyen körülmények között teljes mértékben a bokszutca falánál ülőkre kell támaszkodnod. Kétségkívül keményen kell dolgoznunk azért, hogy megértsük, mi sült el balul.”

„Tudom, hogy a csapatnál mindenki érzi a fájdalmat, de a pozitívumokat kell magunkkal vinnünk erről a hétvégéről. Mi voltunk a leggyorsabbak, nyernünk kellett volna, szóval tovább kell folytatnunk a kemény munkát.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS