Friss hírek

Hamilton: Ezt nem engedhetjük meg magunknak

Kiábrándító véget ért a Forma-1-es Osztrák Nagydíj a Mercedes csapata számára: az istálló a kettős győzelmet célozta meg a szombati időmérő után, ehelyett kettős kieséssel zárták a spielbergi hétvégét.

Pedig Hamilton számára kiválóan indult a verseny, a rajtot követően ugyanis megelőzte csapattársát, Bottast, és egészen addig az élen autózott, amíg a finn alatt műszaki hiba következtében meg nem állt a Mercedes.

Ekkor ugyanis érvénybe lépett a virtuális biztonsági autós szisztéma, és miközben a Hamiltont üldöző riválisok remek taktikai érzékkel a bokszba hajtottak, addig a címvédő kint maradt a pályán, értékes másodperceket – és végül a vezetést – veszítve ezzel.

Hamilton a versenyt követően szemmel láthatóan csalódottan nyilatkozott, ám elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy visszavágjon. Ehhez azonban elmondása szerint az kell, hogy a Mercedes is összekapja magát.

„Nem fogok hazudni: minden területen dolgoznunk kell” – nyilatkozta a brit, aki visszacsúszott a második helyre az összetett pontversenyben, hátránya 1 pont Sebastian Vettellel szemben.

„Az autó nagyszerű volt, mi voltunk a leggyorsabbak. De az, hogy két eltérő műszaki hibánk van, elég szokatlan. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy eldobjuk ezeket a pontokat. És golyóálló metódust kell találnunk a stratégiára vonatkozóan, ha ugyanis az autónk bírták volna, könnyű győzelmet szerezhettünk volna – mert kényelmesen az élen voltunk.”

„Nagyon rég volt már ilyen rossz hétvégénk, de teljes mértékben hiszek a csapatban. Alig várom, hogy újra autóba üljek, és próbáljuk megérteni, mi volt a probléma. Tudom, hogy a srácok keményen dolgoznak majd azért, hogy megbizonyosodjunk arról, nem fordulnak elő ismét.”

A verseny során James Vowles, a Mercedes stratégiai főnöke a csapatrádión keresztül vállalta a felelősséget a futam elején elkövetett taktikai bakiért, Hamilton pedig azt mondja, meg kell érteniük, hogy mi siklott félre.

„Vannak dolgok, amiket megtehetsz: például, ha kihívnak, és kint maradsz a pályán. De alapvetően a bokszutca falánál ülők azok, akikbe 100 százalékos bizalmat fektetsz, és hiszel bennük. Hiszen ők látják a teljes képet” – mondta a címvédő.

„Minden, amit én látok, egy srác előttem, egy srácom mögöttem, és nem igazán tudom… Igazából az említett esetkor az élen voltam, és nem igazán tudtam, hol is vannak a többiek.”

„Ilyen körülmények között teljes mértékben a bokszutca falánál ülőkre kell támaszkodnod. Kétségkívül keményen kell dolgoznunk azért, hogy megértsük, mi sült el balul.”

„Tudom, hogy a csapatnál mindenki érzi a fájdalmat, de a pozitívumokat kell magunkkal vinnünk erről a hétvégéről. Mi voltunk a leggyorsabbak, nyernünk kellett volna, szóval tovább kell folytatnunk a kemény munkát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Hamilton: Ezt nem engedhetjük meg magunknak
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában
Schumachert meglepte, milyen sokáig tartani tudta Verstappenéket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!