Friss hírek

Hamilton ezúttal „jól kijött csodálatos autójával”

Idei harmadik futamgyőzelmét szerezte a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton, aki ezzel az összetett pontversenyben is átvette a vezetést.

A brit versenyző az időmérőn alulmaradt csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben, a finnt azonban már a rajtnál maga mögé tudta utasítani, onnantól kezdve pedig kontroll alatt tartotta versenyét.

A Mercedes pedig sorozatban ötödik kettős győzelmét szerezte, így Hamilton érthető módon nem győzte dicsérni a német istállót a parádés diadal után.

Hirdetés
 

„Először is hadd köszönjem meg a fantasztikus csapatomnak, történelmet írtunk itt, sorozatban öt kettős győzelmet szereztünk, ilyen korábban soha nem volt még. Nagyon büszke vagyok mindenkire” – mondta az ötszörös világbajnok.

„Csodálatos autóm volt ma is, de azt talán mondhatom, hogy nem mindig jövünk jól ki egymással. A versenyre viszont rendezni tudtuk a nézeteltéréseinket!”

Hamilton elárulta, a jó rajt természetesen kulcsfontosságú volt a győzelem szempontjából, annak azonban nagyon örül, hogy Bottasszal kölcsönösen hagytak elég helyet egymásnak.

„Örülök, hogy ilyen hosszú út vezet itt az első kanyarig. A rajt érdekes volt. Jobban eljöttem, mint Valtteri, de láttam, hogy a piros autó is érkezik mögöttünk.”

„Nagyon örülök annak, hogy én és Valtteri ilyen tisztelettudóan tudunk bánni egymással. Ezt szerintem nem lehet elmondani minden csapat versenyzőiről. De szerintem bizton állíthatom, elöl voltam az első kanyarban, úgyhogy a gázon tartottam a lábam.”

Hamilton ugyan a pálya piszkosabb oldaláról rajtolt, ám ezzel kapcsolatban kifejtette: „A betétfutamokon megfigyeltem, hogy ez nem olyan nagy hátrány. Viszont a mérföldkövet ebben a győzelemben abszolút a fejlesztéseink jelentették.”

„Szombaton nem voltam elégedett az autómmal, a hosszú etapokon határozottan jobban viselkedett. Hogy miért éreztem magam kényelmetlenül benne az időmérőn, azt még ki kell derítenünk. Ez is az egyik olyan dolog, amin keményen fogok dolgozni.”

„Egy versenyt soha nem a rajtnál nyer meg, vagy veszít el az ember. De az előzés különösen nehéz Spanyolországban. Amikor az élre álltam, tudtam, hogy Valtterinek nagyon nehéz dolga lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!